Változások a jó tanulók, jó sportolók díjazásában

843
Fotó: Babos Petra

Pápa Város Önkormányzata a jó tanulmányi eredményeket vagy országos sportsikereket elért diákok mellett mostantól azokat a tanulókat külön is díjazza, akik átlag feletti tanulmányi és sporteredményeket érnek el.

A város decemberi programsorozatának évtizedek óta hagyományos része volt a pápai diákok és felkészítőik számára a Jó tanuló, jó sportoló díjátadó, melynek keretében a Sportcsarnokban minden év végén több mint száz díjat adtak át az arra érdemeseknek. Idén azonban a koronavírus-járvány miatt erre nem kerülhetett sor, az önkormányzat ugyanakkor a rendkívüli körülmények ellenére is szerette volna elismerni azon tanulók és felkészítőik munkáját, akik jó tanulmányi és sporteredményeket értek el. Ennek érdekében dr. Áldozó Tamás polgármester az általános és középiskolák igazgatóit arra kérte, tegyenek javaslatot az intézményükbe járó jól tanuló és jól sportoló diákjaikra. A javaslattételek után a feltételeknek öt diák felelt meg – hangzott el a városvezető mai sajtótájékoztatóján.

– Ahhoz, hogy valaki ebben az elismerésben részesülhessen legalább 4,8 tanulmányi átlagra és országos diák- vagy szövetségi rendszerben elért 1-10. helyezés valamelyikére volt szükség – mondta dr. Áldozó Tamás. – 2020-ban ugyan a legtöbb országos versenyrendszer csonka lett a járvány miatt, a döntőket nem rendezték meg, ezekben az esetekben az országos versenyre való jutást is a feltétel teljesülésének tekintettük. Az önkormányzat jóvoltából Winhoffer Júlia (Szent István Római Katolikus Általános Iskola, felkészítők: Mórocz Katalin, Szabó Sándor), Nagy Eszter (Türr István Gimnázium és Kollégium, felkészítők: Szabó Norbert, Horváth Attila), Bóka Viktória (Petőfi Sándor Gimnázium, felkészítő: Szalóki Sándor), Leimeiszter Ábel (Szent István Római Katolikus Általános Iskola, felkészítők: Babai Gergő, Szabó Sándor) és Horváth Csanád (Türr István Gimnázium és Kollégium, felkészítők: Szabó Norbert, Horváth Attila) részesül elismerésben – ismertette a díjazottak névsorát a polgármester.

A polgármester hozzátette, további változás, hogy mostantól a jól tanuló diákokat és felkészítőiket a tanév végén, a jól sportoló tanulókat és edzőiket az év végén díjazzák. A sajtóeseményen elhangzott, az elismerő címek átadásának időpontjáról és módjáról a január 11-ei korlátozó intézkedések enyhítésének vagy meghosszabbításának függvényében születik döntés. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!