Futók újévi csúcstalálkozója

617
Fotó: Pápai Futók Csoportja

Mi mással, mint futással indították az évet a Pápai Futók Csoportjának tagjai, akik ezúttal a Bakony legmagasabb hegyére, a 709 méter magas Kőris-hegyre futottak fel. A sportos évkezdést szemétszedő akcióval kapcsolták össze.

Amit az év első napján teszel, azt teszed majd egész évben – tartja a hiedelem. A pápai és Pápa környéki futók ugyan nem babonásak, viszont közösen futni nagyon szeretnek, így az új év első napján az ide vonatkozó szabályok betartásával, kis csoportokban különböző útvonalakon meg sem álltak a Kőris-hegy tetejéig.

A sportolók két táv közül választhattak, a kék jelzésen körülbelül 6,7 kilométer várt a résztvevőkre, a piros jelzésen – egy kicsit meredekebb útvonalon – 6,2 kilométer tehettek meg a futók. Jó társaság, ragyogó idő, szikrázó napsütés és saras útvonal jellemezte a napot, mely Györkös Virág, BSI futónagykövet, TrailZone terepfutó ötlete nyomán valósult meg.

– Korábban kisebb baráti társasággal rendszeresen felfutottunk az év első napján a Kőris-hegyre, most viszont úgy gondoltuk, hogy ez egy remek közösségépítő esemény is lehetne – mesélte Györkös Virág. – Nem is csalódtunk, hiszen több mint húszan tették meg futva vagy túrázva valamelyik választott útvonalat. A hegy tetején nagyon hideg volt, így egy koccintás után jöttünk is le, sőt ezt a napot egy szemétszedéssel is egybekötöttük, két zsák szeméttől tisztítottuk meg a környéket.

A futónagykövet hozzátette, terveik szerint hagyomány lesz az eseményből, sőt ha leesik a hó, még januárban szeretnék megismételni ezt a futást.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!