Kevés intézkedést kívánt az év vége a pápai rendőröktől

193
Fotó: HuHa

A Pápa Rendőrkapitányság számára a szokottnál nyugodtabban teltek az év végi ünnepek, az állampolgárok nagyrészt jogkövető magatartást tanúsítottak – közölte megkeresésünkre Szabó Péter rendőr főhadnagy, a PRK kiemelt megelőzési főelőadója. Mint mondta, már karácsony előtt fokozott rendőri jelenlétet biztosítottak a város frekventáltabb területein a bűncselekmények és balesetek megelőzése érdekében.

A karácsony nyugodtan telt, mindössze egy esetben kellett intézkedniük a rendőröknek, a 83-as főút Pápát elkerülő szakaszán egy ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A két ünnep között már több dolguk akadt a rend őreinek, több közlekedési balesethez is vonultak és garázda cselekmény helyszínén foganatosítottak intézkedést.

A szilveszter a korábbi éveknél sokkal békésebben telt és bár több lakossági bejelentés is érkezett tűzijáték használattal kapcsolatban, a helyszínekre vonuló rendőrök már nem tapasztaltak jogsértést.

Szabó Péter elmondta, az év végén leginkább balesetek miatt kellett intézkedniük a pápai rendőröknek, több anyagi káros és személyi sérüléses eset is történt, melyek legfőbb okozója az volt, hogy a járművezetők nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően haladtak. Felhívta a figyelmet arra, hogy a téli, megváltozott közlekedési körülmények miatt fokozottan kell figyelni a vizes, csúszós utakra, a megnövekedett fékutakra, ugyanakkor kiemelte, még mindig vannak olyanok, akik alkoholfogyasztás után ülnek volán mögé, vállalva ezzel azt a megengedhetetlen kockázatot, hogy saját és más közlekedők életét veszélyeztetik.

A rendőr főhadnagy arról is tájékoztatott, bár még csak négy nap telt el az új évből, de már két súlyos sérüléssel járó baleset történt a városban.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!