Megyei és országos tornákon is ott voltak a Holdkő dartsosai

166

Saját rendezésű tornán, megyei és országos fordulókon egyéniben, párosban és csapatban álltak 2020-ban dobóvonal mögé a Pápai Holdkő Darts Club SE tagjai, akik reményeik szerint idén a tavalyinál több versenyen bizonyíthatják rátermettségüket.

A tavalyi év – még a járvány első hulláma előtt – a saját rendezésű ligasorozat első fordulójával indult, mely a tavaszi Covid-korlátozások miatt nyárig félbeszakadt, végül négy játéknap után Torda Tibor, a Szomszéd Darts Club játékosa diadalmaskodott a pápai Borbély András és a győri Kelemen Péter előtt. Ezután a Veszprém megyei fordulókra utaztak a sportolók, ahol számos jó helyezéseket értek el.

– Banai Tibor az első osztályban pozitív mérleggel zárt, a másodosztályban legeredményesebb játékosunk Borbély András lett, aki egy harmadik és két első helyet zsebelt be, az ifiknél pedig három körben is a legjobbnak bizonyult. A felnőtteknél Tunner Gábor is elcsípett egy dobogós helyezést – tájékoztatott Szalai Richárd, a klub elnöke.

A pápai dartsosok a páros versenyek eredményeire sem panaszkodhatnak, a duók közül kiemelkedik a Tunner Gábor – Torda Tibor páros, akik három első, egy második helyezéssel zártak.

– A megyei csapatversenyeken két ötfős alakulatot állítottunk ki – folytatta az elnök. – Első számú csapatunknak a tapasztalatszerzés volt a célja, ami sikerült is, míg a másik együttesünk a címvédés reményében célozta meg a kiszállókat, amit szintén siker koronázott.

Az országos bajnokságokon egyéniben a legjobb helyezés Szalai Richárd nevéhez fűződik, aki 17. lett, de az ifjúsági Magyar Kupában egy erős mezőnyben Borbély András ötödik helyezése is remeknek számít. Szalai Richárd hozzátette, a versenyeken elért eredmények alapján pontrendszert vezettek, mely szerint az év legjobbjait különdíjakkal jutalmazták.

– A pontok összesítése után klubunk legjobb amatőr játékosa Tóth Patrik, legjobb igazolt játékosa Borbély András és jómagam, legjobb vendégjátékosa Torda Tibor lett, aki az elmúlt két évben szinte minden versenyen jelen volt és szép helyezéseket is szerzett – mondta el Szalai Richárd, akitől búcsúzóul megtudtuk, amennyiben az országos szövetség zöld utat ad, még januárban szeretnének minél több és magasabb színvonalú versenyen elindulni, sőt terveik között szerepel az is, hogy a pápai általános iskolások körében népszerűsítsék a sportágat. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!