Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Új feladatok a Városgondnokságnál

Huszár Hajnal | 2021.01.06.

Több változást is hozott az új év a Városgondnokság számára, új feladatokat kapott, míg másokat az idei évtől más szervezetek látnak el. A sportlétesítmények működtetését az ősszel létrehozott új városi gazdasági társaság, a Pápai Sport Nonprofit Kft. vette át, a közművelődési intézmények átszervezésével a csatolt településrészek kultúrházainak gondnoki teendőit viszont megkapta a Városgondnokság a JMSZK-tól, és az eddig a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. keretében működő építő csapat is átkerült a városüzemeltetési intézményhez.

Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, az építő csapat tavaly nyolc főből állt, őket változatlan munkafeltételekkel fogadta az intézmény, végül hatan vállalták a felkínált állást. A munkát már meg is kezdték, egy játszótér esési terének szegélyezését végzik, de a közeljövő feladata lesz egy rövid kiliáni járda felújítása, egy Celli úti autóbusz-megálló és a Szent László utca  térkőburkolatának javítása, valamint egy közel egy kilométeres járda újjáépítése a Veszprémi, Külső-Veszprémi úton, melyre az önkormányzat pályázati forrást nyert. A kivitelezői csoport a későbbiekben is építőipari szakmunkát végez majd, hiszen több önkormányzati lakás felújítása is feladata a Városgondnokságnak.

Bakó István úgy véli, ez az átszervezés segíti a város munkáját, hiszen így olyan feladatokat tud elvégezni a Városgondnokság saját szakembereivel, amelyekbe korábban külső vállalkozókat kellett  bevonni.

A borsosgyőri, kéttornyúlaki és tapolcafői kultúrházak vonatkozásában a klasszikus gondnoki feladatokat látja el idéntől a Városgondnokság, vagyis a karbantartási, állagmegóvási, takarítási munkák elvégzése és a közüzemi számlák rendezése tartozik hozzá. Az év végén két fő látta el ezt a feladatot, őket átvették, a borsosgyőri kultúrház korábban megüresedett gondnoki állását pedig meghirdetik.

A Városgondnokság vezetője az idei évben belső szervezeti átalakításokat is tervez, átszervezi a fűnyírás rendszerét, melyhez fűgyűjtős gépeket kíván vásárolni, és megkezdődik az a feladatmegosztás, melynek eredményeként egy-egy közterületnek saját felelőse, gondozója lesz, így hatékonyabbá válik a munkavégzés. Elsőként a Schwenczel rétnek lesz ilyen gazdája, aki az ott elvégzendő közterület-rendezési feladatokat folyamatosan ellátja.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: