Egyeztetés a Török Bálint utcai csomópontról

3167

Unger Tamás alpolgármester és Bakó István, a Városgondnokság intézményvezetője közlekedési szakemberekkel és a rendőrség képviselőivel egyeztetett ma délelőtt a Török Bálint utca – Szent István út kereszteződésének forgalmi rendjéről, a lámpás útkereszteződéssel kapcsolatban érkezett lakossági észrevételekről.

Unger Tamás az egyeztetés kapcsán elmondta, a csomóponttal kapcsolatban több lakossági bejelentés, jelzés is érkezett, emellett a közlekedési lámpák cseréje is esedékessé vált, ezért szakvéleményt kértek a rendőrségtől a lámpás csomópontról. Az alpolgármester hangsúlyozta, a csomópontban a közlekedési jelzések és a táblák több esetben az optikai haladási iránnyal ellentétesek és az autósok számára megtévesztők lehetnek. Ezt szeretné orvosolni az önkormányzat. A mai egyeztetésen megvizsgálták a közlekedési lámpák által jelzett irányokat, illetve azt, hogy az ehhez kapcsolódóan milyen útburkolati jelekre és közúti jelzőtáblákra lesz szükség.

– Ebben a csomópontban a felfestések és a közlekedési lámpákon lévő nyilak jelzése megtévesztő. A pápaiak már megszokásból tudják, hogy hogyan kell itt közlekedni, de az idegenek számára megnehezíti a közlekedést a jelen állapot – emelte ki Bakó István. Az intézményvezetőtől megtudtuk, a rendőrség az egyeztetést követően előreláthatóan jövő hét végéig javaslatot tesz a közlekedési rend átszervezésére, majd egy forgalomtechnikai szakember véleményezi azt, és mindezek függvényében alakul ki a végleges rend, amit új, LED-es lámpák kihelyezésével, új útburkolati jelek festésével, felesleges jelzőtáblák eltávolításával és újak kihelyezésével jeleznek majd. Bakó István rámutatott, a jelzőlámpák cseréje már időszerűvé vált, hiszen decemberben több alkalommal is meghibásodtak a lámpák és ez már a közlekedés biztonságát is veszélyeztette. Az új burkolati jelek felfestése öt fok feletti hőmérsékletben lehetséges, így a szakemberek most azt tervezik, hogy február első felében – ha enyhe idő lesz – megkezdhetik a felfestést és az új jelzőlámpák felszerelését is.      

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!