Állnak a várkerti kávézó falai

826
Fotó: HuHa

40 százalékos készültségi fokon áll a várkerti kávézó kivitelezése. A 150 négyzetméteres vendéglátóhely alépítménye és felmenő szerkezetei elkészültek, a lapostetőt a várkerti támfallal összekötő vasbetonlemez ugyancsak készen van, a napokban pedig a terasz alapozásán dolgoztak a kivitelezők. Zsegraics Gyula, a kivitelező Bótakő Kft. ügyvezetője elmondta, a terasz a betonozást követően vasbetonlemez szerkezetet kap, erre kerül majd a WPC teraszburkolat.

– Az oldalfalak látszóbetonból készültek érdekes bambuszmintával, az épület zöldtetőt kap, melyet befüvesítünk, a teraszt nagy üvegfelületek választják majd el a belső tértől, ezek gyártása már meg is kezdődött, a terasz felett pedig előtető ad árnyékot a vendégeknek – magyarázta az ügyvezető. Mint megtudtuk, a kizsaluzás után várhatóan a jövő hét közepétől már a belső munkálatok is megindulnak a kávézóban.

Az építkezés előrehaladásáról dr. Áldozó Tamás polgármester a helyszínen egyeztetett a kivitelezővel, a készülő épület kapcsán arról beszélt lapunknak, hogy a kávézó egyik célja az, hogy biztosítsa azt a komfortot, amely ahhoz szükséges, hogy hosszú időt töltsenek a vendégek a Várkertben, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a területen legyen vizesblokk, le lehessen ülni egy frissítőre. Hangsúlyozta, abban bíznak, hogy a megújuló Várkert olyan attrakció lesz, amit a pápaiakon kívül távolabbról érkezők is szívesen felkeresnek.

A kávézóval párhuzamosan épülnek az új sétányok és a futókör, várhatóan a jövő héttől pedig a játszótér és a kültéri fitneszpark kivitelezése is megkezdődik. Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, a mélyépítési munkák részeként az egykori szökőkút betonperemét és a föld alatt húzódó vízvezetékeket már elbontották, így a játszótér építői is felvonulhatnak a munkaterületre. Az épülő kávézóval szemben készül el a hatalmas korosztályos játékbirodalom, a Gróf úti parkolók felőli oldalon pedig a fitneszparkot alakítják ki.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!