Megkezdte a felkészülést a Perutz FC

181
Fotó: Haraszti Gábor

Ma délelőtt megtartotta első edzését a Perutz FC január 7-én kinevezett új edzője, Takács Gábor. Az év első tréningjén 20 játékos vett részt, ott volt a pályán a korábban az U19-hez tanácsolt Császár Attila és a régi-új szerzemény, Jurik Patrik is.

Héthetes felkészülés vár a pápai csapatra, melynek elsődleges célja, hogy az őszi szezon második felének sikertelenségét maga mögött hagyja és a február 28-án folytatódó harmadosztályú pontvadászatban bebiztosítsa a bennmaradást. A sárga-kékek 21 fordulót követően hat győzelemmel, öt döntetlennel és tíz vereséggel a húszcsapatos csoport 16., kieső helyén állnak.

– Többre hivatott ez a csapat annál, mint amit a jelenlegi helyezése mutat – mondta a csapat új vezetőedzője, Takács Gábor. – Nem ismeretlen öltözőbe érkeztem, hiszen Skriba Máté, Kalász Milán, Hanzl Máté, Koronczai Benjamin, Németh Erik és Horváth Brúnó is játékosom volt, de korábban ellenfélként is többször megfordultam a Perutz stadionban. Szeretném leszögezni, hogy a múlttal nem foglalkozom, nálam mindenki tiszta lappal indul, a munkában hiszek, az fog játszani, aki a legjobb, legyen az fiatal vagy rutinos labdarúgó. Bízom magamban és a játékosokban, ha nem gondolnám teljesíthetőnek a célt, el sem vállaltam volna.

A tréner edzői hitvallásával kapcsolatban azt mondta, a támadófutball híve, ahogy fogalmazott, támadáskor a kapus az első csatár, védekezéskor a támadó az első védő.

– Csapatként kell funkcionálnunk, együtt támadunk, együtt védekezünk. Tavasszal szeretnénk látványos, attraktív futballal előrukkolni és megkezdeni a felzárkózást a középmezőnyhöz. Kemény időszak elé nézünk, ugyanakkor jó csapatunk van, remélem a játékosok partnerek lesznek és együtt kilábalunk ebből a helyzetből. Szeretnék versenyhelyzetet teremteni, kicsit felkavarni az állóvizet, azokat a nyerő típusú labdarúgókat keresem, akik motiváltak és a segítségünkre tudnak lenni, nem titok, hogy szeretnénk igazolni a tél folyamán. Ami az első edzést illeti, csak dicsérni tudom a fiúkat, odatették magukat, koncentráltak voltak, nagy kedvvel végezték a feladatokat, nem volt semmi probléma. Mivel az ünnepi időszakra nem kaptak edzésprogramot, egy hosszabb bemelegítés után rögtön belecsaptunk a közepébe, labdatartások, különböző megkötésekkel játékok voltak, az első edzést futással zártuk le. A héten minden nap edzünk, szombaton pedig következik az első felkészülési meccs.

A pápaiak január 16-án, szombaton 11 órai kezdéssel a győri DAC ellen hazai környezetben lépnek pályára, a találkozót a pandémia miatt zárt kapuk mögött rendezik.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!