Koszorúzás a doni áttörés évfordulója alkalmából (Híradó 2021.01.11.)

33

A koronavírus-járvány idején nincs lehetőség arra, hogy megemlékezéseket tartsanak, ezért dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és a Pápai Huszáregyesület vezetőségének tagjai vasárnap délután néma főhajtással emlékeztek a doni katasztrófa 78. évfordulójára az Esterházy úti 2. világháborús emlékmnél.A 2. világháborúban, 1943. január 12-én kezdődött meg a Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban. A magyar katonáknak az orosz és a német katonákhoz képest hiányos felszerelésben, többszörös túlerővel szemben, fagyban, embertelen körülmények között kellett tartani magukat. A harcokban a 2. magyar hadsereg kötelékébe tartozók közül mintegy 130 ezren estek el, sebesültek meg, vagy kerültek fogságba.Dr. Áldozó Tamás polgármester a Médiacentrum kérdésére úgy fogalmazott, fontos, hogy a kontinuitás ne szakadjon meg. Lehetnek nehéz évek, de akkor is emlékezni kell!

Koszorúzás a doni áttörés évfordulója alkalmából (Híradó 2021.01.11.)

Koszorúzás a doni áttörés évfordulója alkalmából (Híradó 2021.01.11.)A koronavírus-járvány idején nincs lehetőség arra, hogy megemlékezéseket tartsanak, ezért dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és a Pápai Huszáregyesület vezetőségének tagjai vasárnap délután néma főhajtással emlékeztek a doni katasztrófa 78. évfordulójára az Esterházy úti 2. világháborús emlékmnél.A 2. világháborúban, 1943. január 12-én kezdődött meg a Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban. A magyar katonáknak az orosz és a német katonákhoz képest hiányos felszerelésben, többszörös túlerővel szemben, fagyban, embertelen körülmények között kellett tartani magukat. A harcokban a 2. magyar hadsereg kötelékébe tartozók közül mintegy 130 ezren estek el, sebesültek meg, vagy kerültek fogságba.Dr. Áldozó Tamás polgármester a Médiacentrum kérdésére úgy fogalmazott, fontos, hogy a kontinuitás ne szakadjon meg. Lehetnek nehéz évek, de akkor is emlékezni kell!

Posted by Pápa Városi Televízió on Monday, January 11, 2021

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!