Illegális hulladéklerakás – elismerték tettüket az elkövetők

678
Fotó: HuHa

Egy szeptemberi illegális hulladéklerakás miatt indított nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság, jelenleg két gyanúsítottja van már az ügynek.

A bűntett a város tulajdonában lévő és a Közszolg Kft. kezelésében álló volt szeméttelep területén történt. A Téglagyári úti, kerítéssel körbevett telepre már korábban is hordtak be hulladékot ismeretlenek, szeptemberben azonban újabb szeméthalom jelent meg a betonkerítés mellett, melyben autóbontásból származó hulladékok, háztartási szemét, bontott háztartási gépek és vélelmezhetően veszélyes hulladékok is voltak. Mészáros Csabától, a gazdasági társaság ügyvezetőjétől megtudtuk, a lezárt területen többször találkoztak már illegális szeméttel, a tettesek több esetben fel is gyújtották a szemétkupacot, a szeptemberi “szállítmányban” azonban egyértelműen fokozott környezeti kárt okozó hulladékokat is találtak.

A cég feljelentést tett a Pápai Rendőrkapitányságon, mely elrendelte a nyomozást a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt. A nyomozók a tettesek felkutatására indultak, a területen lerakott hulladék összetételének megállapítására pedig igazságügyi szakértőt rendeltek ki. A szakértői vélemény kimondta, a vizsgált hulladék nagy része veszélyes hulladéknak minősül – közölte lapunkkal Mehringer Richárd, a PRK bűnügyi osztályának kiemelt főnyomozója.

A rendőr százados elmondta, az adatgyűjtés és az egyéb nyomozati cselekmények eredményeként ez év január elején azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. A 49 éves pápai nő és a 32 éves szintén helyi férfi a terhükre rótt bűncselekmény egy részében beismerő vallomást tett.

A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói folytatják az ügy kivizsgálását, további elkövetők azonosítása és felelősségre vonása várható.

A hulladékgazdálkodás rendjének bűntett elkövetéséért 3 év szabadságvesztés járhat, veszélyes hulladék esetén 1-5 év szabadságvesztésre is ítélhetők a tettesek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!