Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Autóban rosszalkodott, beteg lett, most fizethet a biztosító!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2022.06.16.
A Warren Buffet által vezetett Berkshire Hathaway tulajdonában lévő biztosítónak, amelynél több mint 30 millió járműre kötöttek biztosítást, potenciálisan 5.2 millió dollárt (1.96 milliárd forint) kell kifizetnie egy nőnek, aki kártérítést követel a Geicótól.

A nő állítása szerint ugyanis azt követően, hogy a Geico által biztosított egyik járműben szexuális kapcsolatot létesített egy férfival, a HPV nevű szexuális betegséggel fertőződött meg, ezért jár neki a kártérítés.
A nő azzal érvelt, hogy mivel a férfinek tudomása volt arról, hogy HPV-vírussal fertőzött és nem árulta el ezt neki, ezért személyi sérüléseket szenvedett, a sérülésekért pedig a Geicónak fizetnie kell.
A Geico természetesen tagadta, hogy ehhez az akcióhoz bármi köze lenne, a meg nem nevezett nő azonban nem engedett és végül egy döntőbíró elé került az ügy, amely megállapította, hogy a nő jogosult 5.2 millió dollárra.
A Geico fellebbezett a döntés ellen, a keddi nap folyamán azonban a Missouri Fellebviteli Bíróság elutasította a fellebbezést. Ezt pedig azt jelenti, hogy mivel a nő az általuk biztosított autóban szedett össze szexuális betegséget, fizetniük kell.
A Geico azonban máshol is megpróbálta elejét venni az ügynek és egy szövetségi bíróság előtt is adott be keresetet, amelyben vitatják, hogy az ilyen jellegű esetekre is vonatkozik a személyi sérülésekre vonatkozó biztosítási politikájuk.
Amennyiben a szövetségi bíróság nem ad nekik igazat, az azt fogja jelenteni, hogy 5.2 millió dollárt kell fizetniük a meg nem nevezett nőnek – illetve számíthatnak arra is, hogy egy sor ehhez hasonló követeléssel fogják őket bombázni.
 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: