Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Jótékony futók

Babos Petra | 2020.09.23.

Szeptember 12-én rendezték meg a Fuss szívvel egy mosolyért elnevezésű jótékonysági futóversenyt Döbröntén, amelyen a befolyt összeget idén a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény alapítványának, a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány javára ajánlották fel a szervezők. A futóversenyen több mint 316.500 forint gyűlt össze. Az összeget ma délelőtt adta át a szervező, Mihályfi Ákos Erki Alexandrának, az alapítvány kuratóriumi elnökének.

Mihályfi Ákos elmondta, tavaly a Gróf Esterházy Kórház Gyermekosztályának ajánlották fel a bevételt.

– Nagy örömünkre 316.500 Ft forintot sikerült összegyűjtenünk az alapítvány részére. A pénz mellé még relikviát is adtunk át. Azt gondolom, Nagy László dedikált mezét is tudják majd értékesíteni, illetve az Andrés Iniestra borokat is el lehet adni. Ezek nem nagy összegek, inkább eszmei értékük van a focista múltja miatt, valamint az, hogy Barcelonából a Futballárium tulajdonosai ezt biztosították számunkra – mondta a szervező, aki kiemelte, olyan alapítványt, társaságot szerettek volna támogatni, akik tényleg érdemesek erre, s szükségük is van a támogatásra. Reményeik szerint jövő szeptemberben is lesz Fuss szívvel egy mosolyért.

Erki Alexandra elmondta, nagyon hálásak a szervezőknek, hogy idén rájuk esett a választás.

– Az alapítványunk már több mint húszéves múltra tekint vissza. A kezdetek óta ugyanaz a célunk, mint most, vagyis, hogy az iskolánkba járó sérült gyerekeket támogassuk, megpróbáljuk az életszínvonalukat jobbá, könnyebbé tenni, elősegítve ezzel a jövőbeli boldogulásukat – tudtuk meg a kuratórium elnökétől, aki hozzátette, körülbelül 120 gyermek tartozik az intézménybe, ők az alapítvány célcsoportja.

Az ünnepélyes átadón részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki kiemelte, a tavalyi verseny példaértékűen sikerült, a kezdeményezés kiváló. A Vajda Márta-iskola alapítványának támogatása az egyik legnemesebb ügy a városban, tekintettel arra, hogy az idejáró gyerekek családjának van általában a legkisebb érdekérvényesítő képessége, így mindenféle szempontból ők a legkiszolgáltatottabbak, s jó azt látni, hogy visszatérően vannak olyan akciók, amelyek megtalálják annak a módját, hogy őket támogassák.

Az átadón Kovács Nikolett, az N-Tours képviseletében egy 50.000 Ft értékű utalványt nyújtott át, melyet az intézmény az iroda által szervezett szolgáltatásokra (autóbuszbérlés, idegenvezetés, jegyek hazai és nemzetközi koncertekre, sporteseményekre, múzeumok látogatásához) vehet igénybe.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: