Figyeljenek a vízórákra!

1377
Fotó: Pintér Ádám

Az előrejelzések szerint tartósan fagypont alatti hőmérséklet várható a hétvégére, ezért a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. arra kéri az ingatlantulajdonosokat, mindenki gondoskodjon vízórája fagy elleni védelméről.

Domonkos László építésvezető a Médiacentrum kérdésére elmondta, ahogy a mérőhelyek állagmegóvásáról, úgy a fagy elleni védekezésről is az ingatlantulajdonosok kötelesek gondoskodni. Tartósan hideg időjárás esetén a vízóraaknákat, a vízórákat, szerelvényeket fontos szigetelni. Erre bármilyen hőszigetelő anyag, akár egy pléd vagy kabát is alkalmas. Azokban az ingatlanokban, ahol pincében van a mérő, fontos ellenőrizni, hogy az ablakok, ajtók megfelelően zárva vannak-e, hiszen a pince is olyan mértékben kihűlhet, hogy a vízóra, de akár még a falon kívül futó csövek is elfagyhatnak. Domonkos László hangsúlyozta, a kerti csapok és ahol van, ott a locsolómérők fagyvédelméről is gondoskodni kell, lakatlan ingatlanok esetében pedig feltétlenül vízteleníteni kell az épületet.

Az építésvezető felhívta a figyelmet, ha valaki észleli, hogy elfagyott a mérő, azonnal értesítse a Vízművet, akik rövid időn belül elhárítják a hibát, azonban ennek költségei az ingatlan tulajdonosát terhelik. Egy-egy ilyen fagyás okozta csőtörés több tízezer forintjába is kerülhet az ingatlantulajdonosoknak.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!