Biztató szezonkezdet

106
Fotó: Kilián DSE

Nagyon jó teljesítménnyel, négy éremmel kezdték a 2021-es évet a Kilián DSE tollaslabdázói, akik Pécsen az igazoltak számára kiírt, ’A’ kategóriás versenyen léptek pályára.

Az ünnepi időszak után a pécsi Multi Alarm SE kupája volt a pápaiak első megmérettetési lehetősége, ahol a 13 és 17 éven aluli korosztály versenyzői ragadtak ütőt. A Multi Alarm Kupán a pápaiak közül ismét többen magasabb korosztályban igyekeztek minél jobb eredményt elérni, a Kilián csapatával ezúttal nem tarthatott a baranyai megyeszékhelyre Horváth Csanád, aki még decemberben bokasérülést szenvedett.

– A fiatalabbak versenyén Szabó Sára – aki most lépett ebbe a korosztályba – sem a lány egyes, sem a lány páros versenyszámban nem talált legyőzőre, így két aranyérmet szerzett – ismertette az eredményeket Horváth Attila, az egyesület edzője. – Az idősebbek között a sérüléséből felépült Szabó Zsófi és a korosztályt váltó Nagy Eszter próbált szerencsét. Zsófi vegyes párosban a győri Mesterházy Milánnal az első fordulóban vereséget szenvedett és elbúcsúzott a további küzdelmektől. Lány párosban Eszterrel remek játékot mutatva az elődöntőig meneteltek, ahol nagy küzdelemben maradtak alul és bronzérmet nyertek. Eszter egyesben a legjobb nyolc között búcsúzott, ötödik lett. Vegyes párosban a pécsi Drávai Szilveszterrel a döntőig meneteltek, ahol sajnos alulmaradtak, így ezüstérmet nyertek.

Horváth Attila elégedett volt a sportolók teljesítményével, hiszen a három pápai tollaslabdázó két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött. A versenyzőket Horváth Attila mellett Szabó Norbert készítette fel.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!