Árokba csúszott egy autó a jeges úton

495
Fotó: archív

A hétvégi télies időjárásnak a gyerekek ugyan örültek,  a közlekedők viszont kevésbé, hiszen a folyamatos havazás miatt az utak havassá, helyenként jegessé váltak. A havazás következtében megváltozott útviszonyok és az autósok óvatlansága miatt kisebb balesetek is történtek Pápán és környékén.

Szolgainé Soós Gabriella tűzoltó alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője a Pápa és Vidékének elmondta, a hétvégén egy pápai vonatkozású tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény történt.

– Vasárnap délután a pápai hivatásos tűzoltókat riasztották Lovászpatona és Nagydém közötti közúti balesethez. A 83121-es úton személygépkocsi csúszott az árokba, a tűzoltók kiérkezése előtt az autóban tartózkodók elhagyták a járművet, az egység a személygépkocsi áramtalanítását elvégezte – tudtuk meg a hivatal vezetőjétől.

Horváth Tibor rendőr őrnagy, közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettes elmondta, a Pápai Rendőrkapitányság tudomására jutott közlekedési balesetek közül a hétvégén egy köthető a havas úthoz. Lovászpatona felől Nagydém irányába közlekedő gépkocsi vezetője a havas, jeges úton letért a jobb oldali útpadkára. A gépkocsiban anyagi kár keletkezett.

A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a téli hideg beálltával, valamint a hótól csúszóssá vált utakon a balesetek többsége a sebesség helytelen megválasztása miatt következik be. Az autósok a nyáron megszokott tempóban és rutinnal haladnak az utakon, nehezen változtatnak a berögzült szokásokon, holott a megváltozott út- és látási viszonyok miatt a nyáron megszokottól eltérő vezetéstechnikai hozzáállás szükséges a balesetmentes közlekedéshez. A fagyott, csúszós utakon való közlekedés legfontosabb szabálya a helyes sebesség megválasztása. Különösen fontos kanyarban, ahol olyan sebességet kell megválasztani, hogy a jármű ne csússzon – figyelmeztet a Pápai Rendőrkapitányság.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!