Kétszer is betörtek a lakatlan házba

113

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a két férfit.

Egy Pápa környéki településen élő állampolgár értesítette 2021. január 16-án, délelőtt a helyi körzeti megbízottat arról, hogy a falu egyik lakatlanul álló családi házába ismeretlen tettes betört.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, és még aznap délelőtt a településen elfogták az 50 éves és az 51 éves helyi férfiakat. Ezután előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket. Mindketten beismerték tettüket, és elmondták, hogy az elmúlt időszakban kétszer is felkeresték a lakatlan ingatlant, betörtek oda, majd különböző berendezési tárgyakat, trófeákat, kéziszerszámokat loptak el összesen több mint ötvenezer forint értékben.

A két férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

A helyszínre kiérkezve megállapitást nyert, hogy a Egyházaskesző Munkácsy utca 18. szám alatti inagtlanba, illetve az ahhoz tartozó épületekbe ismeretlen személy(ek) dolog elleni erőszakkal behatolt(ak) oda és feltehetően tulajdonított(ak) el onnan különböző értéktárgyakat, mivel a ház helyiségeiben és melléképületekben kuattásra utaló nyomokat véltem felfedezni. A történteket illetve a tapasztaltakat jelentettem az ügyelet vezetőnek illetve szemle bizottságot kértem helyszínre. Majd megkezdtem a helyszín biztosítását.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!