Katonai rend és fegyelem a rendőrkapitányságon

1267
Fotó: Pintér Ádám

Dr. Áldozó Tamás polgármester ma délelőtt a Városházán fogadta dr. Fellegi Norbert rendőr ezredest, Veszprém megyei rendőrfőkapitányt, aki a találkozó alkalmából hivatalosan is bemutatta a városvezetőnek Regdon László rendőr ezredest, Pápa város új rendőrkapitányát. A rendőri vezetőket és a polgármestert a megbeszélésen elhangzottakról kérdeztük.

Dr. Fellegi Norbert elmondta, január elsejétől új rendőrkapitánya van a városnak. A korábbi kapitány, Szappan Csaba alezredes nyugdíj előtti rendelkezési állományba kérte magát. Nagy fejtörést okozott, hogy ki legyen az utódja, így esett a választás Regdon Lászlóra, aki a balatonfüredi rendőrkapitányságon már bebizonyította az alkalmasságát. A megyei rendőrfőkapitány hangsúlyozta, a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területe a megye legnagyobb illetékességi területe és a második legfrekventáltabb városa.

Dr. Fellegi Norbert a pápai közbiztonságot jónak ítéli, ugyanakkor vannak olyan momentumok, amelyeken lehet javítani. Ezek közt említette az illegális hulladéklerakás problémáját, illetve azt, hogy Pápán komoly hiányosságok vannak a közlekedési kultúra terén.

– Remélem, hogy az új rendőrkapitány professzionális munkát végez Pápa városában, az állomány erre teljes mértékben alkalmas – emelte ki a megyei főkapitány, aki azt is elmondta, ő maga militáns beállítottságú rendőri vezető, elsősorban a rendben és a fegyelemben hisz. Ennek értelmében azt várja el, hogy a Pápai Rendőrkapitányságon katonai rendnek és fegyelemnek kell uralkodnia és professzionális szakmai munkát kell végezni.

Regdon László kiemelte, a megbeszélés középpontjában Pápa város közbiztonsága állt, dr. Áldozó Tamástól tájékoztatást kapott arról, hogy általában milyen problémákkal kell majd szembesülnie a városban. A városi rendőrkapitány úgy fogalmazott, nagyon hasznos információkat kapott a polgármestertől, a megyei főkapitány elvárása pedig az, hogy a pápai rendőrség igyekezzen az önkormányzati igényeknek a lehető legmagasabb szinten megfelelni. Ő maga a korábbinál gyorsabb és operatívabb együttműködésre készül. 

Mindkét rendőri vezető hangsúlyozta, fontosnak tartják a város azon törekvését, mellyel bővíteni kívánják a város térfigyelő kamerarendszerét, aminek a bűnüldözésben és a bűnmegelőzésben jelentős szerepe lehet. Emellett mindketten szóltak a városi polgárőrség megerősítéséről is.

Dr. Áldozó Tamás rámutatott, az elmúlt évtizedekben megszokhattuk, hogy a város közbiztonsága jó, és a pápai kapitányság a statisztikák szerint jó mutatókkal rendelkezik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs olyan kihívás, amire válaszokat kellene találni. Ezek közé tartozik a közlekedési morál romlása, az a tevékenység, ami az illegális hulladék-elhelyezésben csúcsosodik ki és ide tartozik az is, hogy a közterületi értékeinket meg kell védeni. A rendőrségnek és az önkormányzatnak is elemi érdeke, hogy ezeken a területeken folyamatosan eredményeket tudjanak felmutatni. A városvezető azt is elmondta, azt remélik, hogy a közterület-felügyelet és a rendőrség kiválóan együttműködik a jövőben. Emellett az is elhangzott, hogy a város kiépíti azt a közterületi kamerarendszert, ami bizonyosan sok információval segíti majd a rendőrség munkáját.

   

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!