Helyi rádió indul Pápán?

1893

Új városi médium megjelenése várható egy pályázatnak köszönhetően, így a rádióval teljessé válhat az a paletta, amely a helyi hírek közlésére alkalmas. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2020. december 11-én pályázati felhívást tett közzé a Pápa 95,7 MHz helyi vételkörzetű rádiós médiaszolgáltatási lehetőség használatára, melyre a Pápai Platán Nonprofit Kft. is benyújtotta pályázatát.

Dr. Áldozó Tamás polgármester ennek kapcsán a Médiacentrum kérdésére elmondta, az NMHH Médiatanácsa a pályázatot befogadta, de azt még nem bírálták el.

– Elvégeztük azt a munkát, amit a legjobb tudásunk szerint elvégezhettünk, azaz összeállítottuk a pályázatot. Ez egy kereskedelmi frekvenciára benyújtott pályázat, amely 0-24 órában szolgáltathat adást a 95,7 MHz hullámhosszon. Úgy gondoljuk, a rádiónak létjogosultsága van, hiszen legalább akkora a verseny a rádióállomások között is, mint a többi médium esetében, akár az elektronikus, akár a nyomtatott felületeken. Szeretnénk még több esélyt adni arra, hogy a városról szóló információk a pápaiakhoz eljussanak – hangsúlyozta a polgármester, aki hozzátette, ő ha autóval közlekedik, hallgatja a rádiót és a beszélgetős műsorokat kedveli leginkább.

Dr. Áldozó Tamás kiemelte, reméli, népszerű lesz Pápán is a helyi rádió. A rádióra a pályázatot a Pápai Platán Nonprofit Kft. nyújtotta be, ami azt jelenti, hogy a Médiacentrum részeként szeretnék működtetni. A Médiacentrumban dolgozó kollégák, illetve az ott folyó hírszerkesztői munka, tudás lenne az, ami a rádió működtetésére a garanciát jelentené.

– Láttuk, hogy több helyi vételkörzetű rádió műsorszolgáltatására való pályázatot írtak ki az elmúlt időszakban. Megjelent a Pápa 95,7 is, s mi erre nyújtottuk be a pályázatot. A kiírásban egy 24 órás kereskedelmi rádió pályázat szerepelt. A Médiacentrum munkatársaival összeállítottuk a pályázati anyagot, amit tegnap leadtunk. Ez még nem azt jelenti, hogy nyertünk, hanem azt, hogy a hatóság befogadta a pályázatot. Most kezdik meg a tartalmi feldolgozását. Ez azt jelenti, hogy hiánypótlásként kérhetnek tőlünk adatokat, anyagokat, s majd ezt követően születik döntés. A pályázatban az szerepel, hogy amennyiben pozitív döntés születik, s mi elnyerjük a frekvenciát, akkor 45 napon beül szerződést kell kötnünk a hatósággal. Reméljük, nagyon kevés lesz a hiánypótlás, s utána pedig győztesként hirdetnek ki bennünket. A rádió legkorábban ez év második felében indulhat el – tájékoztatott Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!