A magyarországi németek kitelepítésére emlékeztek (Híradó, 2021.01.20.)

60

Megbocsátani lehet, de elfelejteni soha – édesapja ezen szavait idézte fel Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Nemzetiség Önkormányzat elnöke tegnap a magyarországi németek kitelepítésének évfordulójára emlékezve. 1946. január 19-én kezdték meg a német lakosok elhurcolását Magyarországról. Ez alkalomból a vasútállomásnál elhelyezett emléktáblánál gyújtott mécsest Dr. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester.

A magyarországi németek kitelepítésére emlékeztek (Híradó, 2021.01.20.)

A magyarországi németek kitelepítésére emlékeztek (Híradó, 2021.01.20.)Megbocsátani lehet, de elfelejteni soha – édesapja ezen szavait idézte fel Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Nemzetiség Önkormányzat elnöke tegnap a magyarországi németek kitelepítésének évfordulójára emlékezve. 1946. január 19-én kezdték meg a német lakosok elhurcolását Magyarországról. Ez alkalomból a vasútállomásnál elhelyezett emléktáblánál gyújtott mécsest Dr. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester.

Posted by Pápa Városi Televízió on Wednesday, January 20, 2021

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!