Korábbi utánpótlás-válogatottat igazolt a Bakonyerdő Pápa

126
Fotó: Haraszti Gábor

Csillag Richárd személyében, balkezes, korábbi serdülő válogatott kézilabdázóval erősítette meg keretét a Bakonyerdő Pápa felnőtt csapata.

Néhány hetes pihenőt követően két hete kezdte a felkészülést a pápai alakulat, mely január 31-én a Nemesvámos II. ellen folytatja a pontvadászatot. Bár az alapszakasz eddig nem teljesen a pápaiak elképzelései szerint alakult, mindenképp pozitív hír a csapat háza tájáról, hogy a tél folyamán egy rutinos, veszprémi nevelésű játékossal sikerült megerősíteni a keretet, aki ráadásul balkezes.

– Ricsi jó mentalitású, igazi csapatember, hamar beilleszkedett és a hosszabb kihagyás ellenére rutinjának köszönhetően rögtön felvette a ritmust – mondta Kapcsándi Zsolt, a pápai csapat edzője. – Abszolút pozitív a csapatra gyakorolt hatása, amire a játékosok is vevők, bízom benne, hogy ő az első hírnök és a jövőben mások is csatlakoznak hozzánk.

Az átlövő közel öt éve nem érezte már meg az öltöző illatát, ám elmondása szerint hiányzott neki a kézilabda és a mozgás, ezért döntött úgy, hogy újra labdát vesz a kezébe.

– Veszprémben kezdtem a kézilabdát, majd Alsóörsön folytattam a pályafutásomat, ezután visszatértem a megyeszékhelyre, ahol a serdülő és ifjúsági NB I-ben játszottam – mesélt pályafutásáról a 25 esztendős jobbátlövő. – Ebben az időszakban közel két évig voltam serdülő válogatott, majd hatéves veszprémi pályafutás után Balatonfüredre igazoltam. Sajnos sorozatos sérülések következtek, emiatt kicsit elment a kedvem, így egy alsóörsi, megyei szezon után úgy döntöttem, abbahagyom. A párom pápai, így kerültem a városba és úgy gondoltam, itt az ideje, hogy visszatérjek a sportág vérkeringésébe. A pápaiaknál szerzett tapasztalataim abszolút pozitívak, a játékosok kedvesen fogadtak, jók az edzések, kondiban van még elmaradásom, de igyekszem majd ebben is előrelépni és a csapat hasznára lenni – vázolta rövid távú céljait a több mint 370 lőtt gólnál járó játékos.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!