Várják az ajánlásokat a városi kitüntetésekre

852
Fotó: archív

– Ahogy évtizedek óta mindig, idén is január 31-éig várjuk a javaslatokat a város kitüntető címeire: Pápa Város Érdemérmére és Pápa Város Díszoklevelére. A határidőig beérkező javaslatok alapján dönt a képviselő-testület, illetve a veszélyhelyzet idején az átruházott hatáskörben eljárva a polgármester a díjazottakról. Évente két érdemérem és öt díszoklevél adományozható. A városi kitüntetéseket hagyományosan a március 15-i városi ünnepségen adjuk át – mondta el ma délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester.

A városvezető arra kéri a pápai magánszemélyeket, közösségeket, hogy fontolják meg, kik azok a kiemelkedő teljesítményt nyújtó pápaiak, akár pápai közösségek, akik méltók arra, hogy ezeket a kitüntető díjakat megkapják.  Az érdemérem és díszoklevél adományozására az ajánlattevők egy naptári éven belül egy-egy ajánlást tehetnek.

A javaslatokat indoklással levél útján, e-mail-ben vagy személyesen a Városháza ügyfélszolgálatán leadva juttathatják el a polgármesterhez.

Dr. Áldozó Tamás a Médiacentrum kérdésére elmondta, már érkeztek ajánlások az idei kitüntetettek személyére. A képviselő-testület szinte mindig kevesebb kitüntető címet oszt ki, mint amennyi ajánlás érkezik. Ez azért van, mert a képviselők a hagyományokhoz hűen mérlegelnek, és mivel zárt ülésen döntenek, ez garanciát jelent arra, hogy aki esetleg nem kapja meg a kitüntető címet, ne élje meg kudarcként.

A polgármester arról is szólt, hogy kevés olyan év volt, amikor nem volt lehetőség március 15-én átadni a városi kitüntetéseket, ezek közé tartozott a 2020-as év is. Mint mondta, a kormány rendezvényekkel kapcsolatos döntésére várnak, ettől függ, hogy az idei évben milyen megemlékezést szervezhetnek március 15-ére. – Nem lepne meg, ha március 15-e még nem a hagyományos keretek között szerveződhetne – hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás.  

Az ajánlással kapcsolatos részletes felhívás hírportálunkon a Közérdekű közlemények közt olvasható.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!