A Pro Cultura Díszoklevél kitüntetettjei

1131

A Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány és a Jókai Mór Művelődési Központ 1995-ben alapította a Pro Cultura Díszoklevelet. A kitüntetéssel olyan személyek és közösségek tevékenységét ismerik el, akik hosszú éveken át a város kulturális értékeinek megőrzése, ápolása terén vagy újszerű kezdeményezéseikkel szolgálták Pápa város hírnevének öregbítését, akik tevékenységükkel, kezdeményezéseikkel hosszú éveken át gazdagították a város kultúrkincseit, s tettek, alkottak maradandót a város kulturális életében.

A kuratórium döntése értelmében 2021-ben Pro Cultura Díszoklevélben részesül Kerpel Péter művésztanár és a Pegazus Színház.

A díjat a hagyományok szerint A magyar kultúra napja tiszteletére szervezett rendezvényen adják át, a jelenlegi járványügyi korlátozások miatt azonban erre nem volt lehetőség, a díjátadót egy későbbi időpontban, ünnepélyes keretek közt tartják.

A Pápa Városi Televízió a Végre péntek! című magazinműsorában ünnepi összeállítással tiszteleg A magyar kultúra napja előtt. A műsorban a Pro Cultura Díszoklevél idei kitüntetettjeit is bemutatják.

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napja1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben nem találkozhatunk a színházteremben, mégis méltón emlékezünk meg e jeles napról. Kultúránk építőkövei: a zene, a néphagyományok, a színház és az irodalom, mind megmutatkoznak egy-egy alkotás erejéig. A Pápai Platán Nonprofit Kft. égisze alatt működő városi kulturális intézmények munkatársai pedig gondolataikat osztják meg, mit jelent számukra a magyar kultúra.

Posted by Pápa Városi Televízió on Friday, January 22, 2021

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!