Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ülésezett a Gazdasági Bizottság

Polgár Szilárd | 2020.09.24.

A pénteki képviselőtestületi ülés előtt szerda délután a Városháza emeleti tanácstermében ülésezett a testület Gazdasági Bizottsága.

A bizottsági ülésen több fontos napirendet is tárgyaltak a képviselők, így döntöttek Pápa Város Önkormányzatának Városgondoksága és Közterület-felügyelete intézményvezetői állására kiírt pályázat elbírálásáról. A pozícióra egyedüli pályázó Bakó István, a Városgondnokság jelenlegi vezetője volt, akit intézményvezetői programjáról, valamint a közterület-felügyelet tevékenységéről kérdeztek a képviselők. Bakó István válaszaiban ezen túl beszélt a Városgondnokság esetleges átszervezéséről és az intézmény gépjárműparkjának cseréjéről is. A vita végén a gazdasági bizottság 6 igen és 3 nem ellenében javasolta Bakó István újabb öt éves vezetői megbízását Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének.

Második napirendi pontként került tárgyalásra a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, a Gróf Esterházy Károly Múzeum és a Jókai Mór Város Könyvtár megszüntetéséről, és feladatainak a Pápai Platán Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. számára történő átadásáról szóló előterjesztés, amelyet a kormánypárti képviselők támogattak, az ellenzéki városatyák nemmel szavaztak.

Szintén a bizottság tárgyalta a Pápai Platán Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. valamint a Pápai Városfejlesztési Társaság Kft. 2019. évi gazdasági beszámolóját és üzleti tervét. A napirendi pont kapcsán Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. vezetője képviselői kérdésre válaszolva beszélt az Esterházy-kastély és városi jégpálya látogatószámának örvendetes növekedéséről, valamint arról, hogy idén júliusban rekordszámú látogatója volt a kastélynak.

Az ülés többi napirendi pontjában szó esett még a Pápa Plusz ösztönző rendszerről, mellyel az úgynevezett hiányszakmákra felvételt nyerő munkavállalók városban történő letelepedését 50.000 Ft havi bérkiegészítéssel támogatná az önkormányzat, amit a képviselők egyhangúlag megszavaztak, csakúgy, mint a Bursa Hungarica ösztöndíj rendszerhez történő csatlakozást, ami a szociálisan rászoruló egyetemi hallgatóknak nyújt támogatást. Szintén minden jelenlévő képviselő támogatta a Városokkal a városokért helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása című pályázathoz történő csatlakozást is.

Többségi támogatással javasolták két városi gazdasági társaság vezetőjének a munkaszerződésben meghatározott prémium összegének kifizetését, a javadalmazási szabályzat elfogadását, a pápai víziközmű rendszer fejlesztési terveinek módosítását, valamint több önkormányzati ingatlan, így a volt Pápai Kóter Turistaszálló értékesítését is.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: