Meggyőző játékkal nyert a Perutz FC

341
Fotó: Haraszti Gábor

Harmadik felkészülési mérkőzésén gólnélküli első félidő után 3-0-ás győzelmet aratott a Perutz FC, mely a DAC és az ETO Akadémia után ezúttal a Csornával találkozott.

Három nappal a Győr elleni edzőmeccs után ismét pályára léptek a sárga-kékek, ezúttal a Győr-Moson-Sopron megyei első osztály második helyezettje, a Csorna vendégszerepelt Pápán. Takács Gábor, a hazaiak vezetőedzője változtatott az eddig megszokottakon, hiszen ezúttal a többségében a fiatalokból álló csapat kezdett. Az első játékrészben inkább a küzdelem dominált, igaz mindkét kapu előtt adódott néhány lehetőség – hazai részről Mogyorósi és Molnár állt legközelebb a vezetés megszerzéséhez – gól azonban nem született. A második játékrészben kilenc helyen cserélt a hazai szakvezető, a rutinosabb játékosok is megkapták a meccsterhelést, sőt két próbajátékos, Garda Géza és Rajzinger Péter is esélyt kapott a bizonyításra. A második 45 percben már látható volt a különbség, szinte felborult a pálya, melynek köszönhetően a 62. percben megszületett a találkozó első gólja: Garda jobb oldali beadására Skriba érkezett középen és a kapu torkából bekotorta a játékszert, 1-0. Egy perccel később Koronczai beadását Bencze csúsztatta a bal kapufa mellé. A 67. percben Rajzinger labdaszerzése után Skribához került a labda, aki egy cselt követően 13 méterről higgadtan helyezett a jobb alsóba, 2-0. A 81. percben Skriba – Hanzl kényszerítő után utóbbi lőtt, Soós kapus azonban szögletre tudott menteni. A 88. percben Gardát buktatták a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Hanzl a jobbra vetődő kapus mellett a bal sarokba gurította, 3-0.

Perutz FC – Csorna 3-0 (0-0) Gsz.: Skriba 2, Hanzl

Takács Gábor: Az első félidőben meg voltam elégedve a fiatalokkal, gyorsan játszottak, betartották a taktikai utasításokat, végrehajtották a kért feladatot. A második játékrészben gyakorlatilag egykapuztunk, nagyon kombinatívan, szervezetten futballoztunk, a szerzett három gól mellett voltak még lehetőségeink. Meg vagyok elégedve, dolgozunk tovább, a játékosok fogékonyak az újra és edzésről edzésre fejlődnek.

Perutz FC: Schüld – Nagy, Dóczi, Koronczai, Benecz – Baldauf, Iványi, Jurik, Molnár – Márton, Mogyorósi, csereként pályára lépett: Szigeti, Kalász, Szalai, Szilágyi, Bencze, Hanzl, Skriba, Garda, Rajzinger.

A pápai csapat a téli felkészülés folytatásában január 27-én 18 órai kezdéssel a Pannonhalmát fogadja, majd január 30-án 11 órától Balatonfüreden lép pályára.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!