Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismeri ön Pápa Város Települési Értéktárát?

Babos Petra | 2021.01.25.

Múlt héten adtunk hírt arról, hogy megjelent a Pápa Város Települési Értéktára című könyv. Az értéktár létrejöttének fő célja, hogy számba vegye, dokumentálja a nemzeti értékeinket annak érdekében, hogy ebből egy közös nemzeti nyilvántartás, adatbázis készüljön, emellett gondoskodik az értékek fennmaradásáról, védelméről, erősítve a nemzeti tudatot és a hazai gazdaságot. Ezúttal a helyi értéktárról kérdeztünk a járókelőket.

Havranek Katalin nagyon jó kezdeményezésnek tartja, hogy könyv formájában is megjelent a helyi értékeket tartalmazó kiadvány.

– A könyv nagyon elegáns, színvonalas. Már itt is megjelenik városunk egyik, a múltba visszanyúló értéke, a kékfestés. A kiadvány bemutatja, megismerteti kis városunk régi és jelen kulturális életét, hagyományait, fesztiváljait. Rámutat olyan helyekre, melyeket érdemes megnéznie az idelátogatónak. A helyieknek visszatekintést, emlékezést visz a mindennapjaiba, ha belelapoz akár könyv formában, akár digitálisan – tudtuk meg a hölgytől.

Kovács Béla szerint is jó ötlet a helyi értékeket megőrizni egy kiadványban. Úgy gondolja, fontos, hogy az utókor számára bemutassuk városunk értékeit, amelyekre mindannyian büszkék lehetünk. Reményei szerint még bővül a közeljövőben a tár, hiszen sok büszkesége van Pápának.

Ihász Gyöngyi tőlünk hallott arról, hogy létezik Pápa Város Települési Értéktára, de jó kezdeményezésnek tartja, hogy megőrizzük városunk fő kincseit.

– Én úgy gondolom, a Várkert is bele kerülhetne az értéktárba, hiszen a város egyik büszkesége, minden korosztályhoz közel áll. Örülök, hogy hamarosan megújul, s egy hatalmas játszótér is várja majd ott a gyerekeket – fűzte hozzá a fiatal hölgy.

Bolla Miklósné úgy gondolja, hogy a hiánypótló kiadvány, hasznos, mert így megismerhetjük Pápa értékeit. Véleménye szerint mind az ötvenhárom érték, ami már bekerült, jó választás volt.

Kiss Tiborné a pápai zsinagógát ajánlja az értéktárba, hiszen szerinte az egy gyönyörű épület, s igazán fontos lenne, hogy az utókor számára is ismert legyen Magyarország harmadik legnagyobb zsinagógája.


  • Friss hírünk
    ZENE

    A Grammy-díjas gospelénekesre emlékezünk…

    Az amerikai gospel előadó és dalszerző, Sandra Crouch (1942-2024) a...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: