Kijött az osztálykülönbség

294
Fotó: Haraszti Gábor

Negyedik edzőmérkőzésén 0-0-s első félidő után, a második játékrészben mutatott meggyőző játékával, hatgólos győzelmet aratott a szerda kora esti felkészülési találkozóján a Perutz FC.

A DAC Nádorváros, az ETO Akadémia és a Csorna után a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban szereplő Pannonhalma ellen folytatta a felkészülési mérkőzések sorát a Perutz FC. A meccsre ezúttal is két félidőre bontva két sort állított össze Takács Gábor vezetőedző, az első játékrészben Schüld kapusnak akadt először dolga, aki Buruzs próbálkozását védte, majd Mogyorósi lövését a bal alsóból tolta ki Varga kapus. A 27. percben egy labdavesztést követően megint Schüldnek kellett bravúrt bemutatnia, fél óra játék után Jurik pörgetése után Márton egy az egyben vezethette a kapusra a labdát, ám a hálóőr a lövés után lábbal menteni tudott. Fordulás után felpörögtek az események, kinyílt a gólzsák: az 53. percben Hanzl szögletét Jurik belsőzte a kapuba, 1-0. Hat perccel később Kalász jobb oldali beadására Skriba érkezett jó ütemben és öt méterről a kapuba lőtt, 2-0. Két perccel később Skriba ugratta ki a leshatáron Rajzingert, a próbajátékos a bal kapufát találta el. Három perccel később Kalász adott be jobbról, Rajzinger lövése a felső kapufáról vágódott a gólvonal mögé, 3-0. A folytatásban Dóczi és Szilágyi is kihagyott egy-egy nagy helyzetet, húsz perccel a lefújás előtt Skriba kapott jó labdát, majd két védőt becsapva a bal sarokba helyezett, 4-0. A 72. percben Szalai oldalról érkező labdájába tette bele a lábát Rajzinger, ezzel már öt találat volt a különbség. A 76. percben alakult ki a 6-0-s végeredmény, lábról-lábra járatva egészen ziccerig játszotta ki a támadást a Perutz, melynek végén Szilágyi belsőzött a kapuba.

Perutz FC – Pannonhalma 6-0 (0-0) Gsz.: Jurik, Skriba 2, Rajzinger 2, Szilágyi

Takács Gábor: Kiegyenlített volt az első félidő, de nem voltam elégedett, egy kis fejetlenséget láttam a középpályán, mindenki ment előre és gólt akart rúgni. Erre figyelni kell a jövőben, hogy mindenki betartsa a taktikai utasításokat. A második játékrészben nagyon jól, kombinatívan futballoztunk, a hat rúgott gól mellett legalább ennyit ki is hagytunk. A harmadik hét közepén vagyunk, egy-két játékoson látszik már a fáradtság, szerencsére eddig a sérülések elkerültek minket, összességében meg voltam elégedve a látottakkal.

Perutz FC 1.félidő: Schüld – Nagy, Császár, Bence, Benecz – Baldauf, Jurik, Iványi – Márton, Mogyorósi – Tamás. 2.félidő: Szigeti – Szalai, Koronczai, Dóczi, Kalász – Hanzl, Bence, Szilágyi – Jurik, Skriba – Rajzinger.

Takács Gábor csapata január 30-án Balatonfüreden lép pályára.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!