Veretlen január

853
Fotó: Haraszti Gábor

Hazai sikerrel ért véget az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság 18. fordulójának szomszédvári rangadója, melyen a házigazda pápaiak 95-74 arányban győzték le a győrieket. Ezzel a sikerrel a Conoil Motax KC Pápa január hónapban a bajnokságban nem szenvedett vereséget.

Legutóbbi három mérkőzésén három győzelmet aratott a pápai együttes, míg a vendégek legutóbb kikaptak a Vásárhelyi Kosársulitól. Csaplár-Nagy Ervin edző a feldobás előtt azt mondta, a mérkőzésre a sérültek és betegek miatt hiányos csapattal érkeznek, de bízott benne, hogy a szívük a pályán lesz.

Sérülés miatt Kiss Kornélra nem számíthatott a hazai edző, ami az első negyedben nem látszott: 9-2-re, majd a hetedik percre 20-5-re is elléptek a pápaiak és tíz perc játék után 23-14-re vezettek. A második játékrészben pápai részről sok volt a bizonytalanság és az eladott labda, ami miatt hat pontra fel tudott zárkózni a Győr. A folytatásban Földesi, Nagy és Hódi is elsüllyesztett egy hármast a gyűrűben, a félidőre látótávolságon belül maradtak a vendégek (45-38). A harmadik negyed elején először emelte fel a hangját az időkérésnél Kálmán László, ennek az volt az oka, hogy az egyetemisták 0-9-cel kezdtek és átvették a vezetést (45-47). Elöl mintha bedeszkázták volna a gyűrűt, sokáig képtelen volt kosarat szerezni a hazai együttes, mely egy vendég időkérés után magára talált és Murai vezetésével egy 16-5-ös szériát produkált. 66-54-ről kezdődött az utolsó negyed, ahol már jó volt a védekezés és hatékony a támadójáték, húsz pontnál közelebb nem is került a Győr. A 21 pontos győzelem azt jelentette, hogy januárban a Cegléd, a DEAC, a Pénzügyőr és a Győr is fejet hajtott a pápai csapat előtt.

Conoil Motax KC Pápa – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 95–74 (23–14, 22–24, 21–16, 29–20)

Kálmán László: Simább volt ez a mérkőzés, mint amit az eredmény mutat. Az első félidőben voltak problémáink, szerkezetbeli hiányosságaink, de ezt jó csapatjátékkal nagyon jól kezeltük. Nagyon boldog vagyok, ez a hónap hibátlan volt, nem veszítettünk mérkőzést. Bízom a hasonlóan jó folytatásban.

Conoil Motax KC Pápa: Koma 19, Murai 25/6, Sonyák 10/6, Hódi 13/9, Erdei 2, cserék: Horváth 22/18, Németh, Parcsami 2, Kocsis 2, Kovács, Bakos.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!