Cserélik a nézőtéri ajtókat a moziban

725
Fotó: Babos Petra

A koronavírus-járvány miatt moziba sem járhatunk. A pandémia időszaka lehetőséget biztosított a felújításokra, így amikor végre újra fogadhatják a moziban a filmrajongókat, a megújult környezetben még élvezetesebb lesz a kikapcsolódás.

Micsik Zoltántól, a Petőfi Filmszínház vezetőjétől megtudtuk, jelenleg a nézőtéri ajtókat cserélik  Pápa Város Önkormányzata támogatásának köszönhetően.

– Amikor 2013-ban átvettem a mozi üzemeltetését, azt tapasztaltam, hogy a nézőtéri ajtók nem korszerűek. Igaz a funkciójukat ellátták, de úgy döntöttem, hogy modernizálok, s lecseréltetem őket. 2018-ban elindult a tervezési és a kérelembeadási munkafolyamat. A hosszasan elnyúló ötletelés és tervezés miatt a kivitelezés pont a járványhelyzet idejére esett, így a mestereknek nem kellett sietniük, hogy filmkezdésre végezzenek – emelte ki Micsik Zoltán, akitől megtudtuk, az új ajtók a mai kor követelményeinek tökéletesen eleget tesznek.

– A kivitelezés során az aktuális jogszabályok szerint kell eljárni. A régi faajtók az akkori jogszabályoknak megfeleltek, de mára már kiszolgálták az idejüket, legtöbbjük nehezen nyílt. Az új acélajtók pánikzárral, süllyedő küszöbbel, önmegtartó szerkezettel és fékezőrendszerrel működnek, valamint meg tudják szüntetni az előtérből beszűrődő zajt is – mondta a mozi üzemeltetője, majd hozzáfűzte, a jelenlegi szabályozások miatt a mozi továbbra sem nyithatja meg kapuit, de reméli, a járványhelyzet hamarosan megszűnik, s ismét megtelik élettel a pápai filmszínház.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!