Négy Perutz-gól a balatonfüredi kapuban

1257
Fotó: Haraszti Gábor

Csoportbéli riválisa otthonában játszotta első idegenbeli felkészülési találkozóját a Perutz FC. A balatonfüredi sporttelepen Takács Gábor csapata kétgólos hátrányból felállva 4-2-es sikert aratott.

Három hete edzenek a bakonyaljaiak, a héten pedig már második alkalommal léptek pályára. Szerdán a Pannonhalma (6-0), szombaton pedig a Balatonfüred ellen készült a pápai keret. A Balaton partján az első félidőben egy kimaradt Hanzl-tizenegyestől eltekintve nem sok minden történt. A második félidőben annál inkább… Nem sokkal a fordulást követően szerencsés góllal szerezte meg a vezetést a hazai együttes, egy jobbról élesen belőtt labda Szabó testéről vágódott a hálóba, 1-0. Öt perccel később már kettő volt a különbség, Róth kapott remek ütemű labdát a leshatáron, majd miután eltolta Szigeti mellett a labdát, az üres kapuba gurított, 2-0. Az 57. percben szépített a Perutz, Skriba passzából Rajzinger lőtt szépségdíjas találatot a hosszúba, 2-1. A 72. percben Szalait lökték fel a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest Skriba a jobb sarokba helyezte, 2-2. A 82. percben Skribát állították meg szabálytalanul, a labda mögé Hanzl állt, aki 17 méterről okosan a kapu jobb oldalába tekert, 2-3. A 4-2-es végeredményt Iványi állította be, aki a 92. percben nagy erővel lőtte ki a hosszút.

Balatonfüred – Perutz FC 2-4 (0-0) Gsz.: Szabó, Róth ill. Rajzinger, Skriba, Hanzl, Iványi

Takács Gábor: Az elmúlt héten kapott nagy terhelés miatt az első félidőben kicsit akadozott a játékunk, pontatlanul játszottunk, a támadó harmadban rossz döntéseket hoztunk. A második játékrészben az ellenfél a semmiből megszerezte a vezetést, majd rá öt percre sikerült az előnyüket növelni. A csapat erejét, mentális állapotát és tartását mutatja, hogy 2-0-s állásból sikerült megfordítanunk a mérkőzést, és emellett volt még két komoly gólszerzési lehetőségünk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez illetve a hozzáállásához.

Perutz FC: Szigeti – Nagy, Dóczi, Koronczai, Kalász – Szilágyi, Bence, Hanzl – Skriba, Jurik – Rajzinger, csereként pályára lépett: Szalai, Iványi, Baldauf, Kiss.

A pápai csapat február 6-án Sopronban lép pályára. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!