Féléves kihagyás után tértek vissza a pályára

883
Fotó: Haraszti Gábor

A hét utolsó napján az U9-es és U10-es korosztálynak rendezett teremlabdarúgó-tornát a Pápai Egyesített Labdarúgó Club. Délelőtt a 2012-esek, délután a 2011. január elseje után születettek játszottak körmérkőzéses minitornát, ahol a szombati alkalomhoz hasonlóan a nap végén ezúttal sem rangsoroltak a megjelent csapatok között.

A koronavírus-járvány miatt a megszokottnál kevesebb résztvevő volt, a pápaiak mellett az Üstökös FC Győr, a Csorna és a Király SE fiataljai rúgták a labdát. Sajnos a Magyar Labdarúgó Szövetség egészségvédelmi ajánlásai miatt a szülők ezúttal sem lehettek ott a lelátókon, de a hozzátartozók így sem maradnak le gyermekeik meccseiről, hiszen a párosításokról felvétel készült, mely hamarosan elérhető lesz a klub Youtube csatornáján.

– Jó volt megtörni az edzések monotonitását és végre meccset játszani, elégedett vagyok a srácokkal, sokat visszakaptam abból, amiket az edzéseken gyakorolunk – mondta tanítványai teljesítményéről Horváth Tamás, a PELC edzője. – Két csapattal vettünk részt a kupán, igyekeztem úgy összeállítani a két sort, hogy mindenkinek legyen sikerélménye, ez sikerült is.

Az U9-es torna különdíjasai:

Gólkirályok négy találattal: Farkas-Pohárnok Olivér (Üstökös FC Győr I.), Mészáros Nándor (Király SE), Nádasdi Zalán (Gyirmót SE). A torna legjobb játékosa: Mészáros Nándor (Király SE), legjobb kapusa Wolf Bálint (Gyirmót SE), a legjobb hazai játékos: Gulyás Ábel (PELC).

Radó Tamás U10-es korosztályú tanítványai is szépen helytálltak a nap során, talán helyzetkihasználásban kell még javulniuk.

– Hosszú hónapok után tudtunk ismét játszani, nagyon hiányoztak a gyerekeknek a „tétmeccsek”. Kíváncsi voltam, hogy a sok edzés ellenfelek ellen mennyire fog meglátszani és örömmel mondhatom, hogy jól mozogtak, az ellenfél edzőjétől is dicséretet kaptunk, ami jólesett. A kapu előtt ugyan nem voltak annyira hatékonyak, de ez betudható a meccshiánynak, ettől függetlenül szépen szövögették a támadásokat, volt elképzelésük, hogy mit akarnak játszani.

Az U10-es tornán három góllal Varga Benedek (Csorna) kapta a gólkirálynak járó különdíjat, a torna legjobbja Kiss Bence (PELC), legjobb kapusa Tanai Barnabás (Király SE), legjobb hazai játékosa Ihász Bendegúz (PELC) lett. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!