Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Kijavítják a parkoló sérüléseit a Csókánál

Huszár Hajnal | 2021.02.01.

A Csóka körforgalom melletti parkolóban dolgozik a Városgondnokság építőipari csoportja, a járművek által megrongált szegélyeket és megsüllyedt térkőburkolatot építik újjá ezekben a napokban a szakemberek. A szűk fordulóban ugyanis a tehergépjárművek sokszor a padkán hajtanak keresztül, mely az évek alatt széttöredezett.

– Ezzel egyidejűleg egy kicsit nagyobb helyet hagyunk a járműveknek a be- és kihajtáshoz, így talán kevésbé rongálják meg a teherautók a parkoló bejáratát – mondta el Bakó István, a Városgondnokság igazgatója.

A munkát az a csapat végzi, mely idén év elején került át a városüzemeltetésért felelős intézményhez a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft-től. Az építőipari szakemberekből álló csoport továbbra is járdákat épít és hasonló építőipari munkákat fog végezni, így a Városgondnokság saját munkatársaival látja el azokat a feladatokat, amikhez korábban külső vállalkozókat kellett bevonni.

Az idei tél egyelőre kegyes a kültéri munkákhoz, az építőipari csoport néhány havas nap kivételével folyamatosan tudott dolgozni. A volt Kilián lakótelepen egy rövid járdaszakaszt építettek meg, kijavították két autóbusz-megálló alépítményét és térkőburkolatát, most pedig a Csókánál dolgoznak – sorolta az év eleji feladatokat az igazgató. A következő munka a csapatot a Harangöntő utcába vezényli, ott szintén egy járdaszakaszt újítanak meg.

– A Harangöntő utcában a felnövő fák gyökerei erősen felnyomták és megrongálták a járófelületet, mely mostanra balesetveszélyessé és szinte használhatatlanná vált, ezt fogjuk kijavítani. A 40×40-es cementlapokat felszedjük, helyreállítjuk az alépítményt, visszaépítjük a lapokat, természetesen kicserélve azokat, amik eltörtek – ezt már Kincses László, az építőipari részleg vezetője mondta el érdeklődésünkre.

A csoport idei nagy munkája kicsit később kezdődik majd, a Veszprémi, Külső-Veszprémi úton építik újjá a járdát, mintegy 1000 méter hosszúságban. Mint arról korábban hírt adtunk, erre a munkára belügyminisztériumi forrást nyert el az önkormányzat, vagyis olyan finanszírozási konstrukcióban fog elkészülni, mint tavaly a Gróf úti, vagy azt megelőzően a Rozmaring utcai járda.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: