Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Rajzpályázat Vajda Péter emlékére

Babos Petra | 2021.02.02.

Az Elsősorban pápai Városbarát Egylet, valamint Vanyola Község Önkormányzata rajzpályázatot hirdetett a 2020/21-es Vajda-emlékprojekt keretében Vajda Péter irodalmár, természetbúvár, pedagógus, társadalomkritikus halálának 175. évfordulója emlékére „Zengjetek velem háladalt annak, ki ily széppé teremté a világot!” címmel.

Kerecsényi Zoltán egyleti ügyvivő a Médiacentrumnak elmondta, a pályázaton az volt a feladat, hogy a résztvevők mutassák be, mit jelent számukra a körülöttünk lévő teremtett világ, a környezet, a természet szépségei, a növények és az állatok. A Pápa melletti Vanyolán született Vajda Péter gyermekkorától, egész életén át mindvégig nagy természetrajongó volt, ő volt az egyik megalapítója és első titkára a Természettudományi Társulatnak is.

Varga Rita, Vanyola polgármestere elmondta, nagyon színvonalas és szép pályamunkák érkeztek a felhívásukra. Gratulált a díjazottaknak, s egyben megköszönte a pályázók részvételét.

A felkért zsűrielnök, Gyarmath Anett képzőművész az alkotásokkal kapcsolatban kiemelte, színes, ötletgazdag képeket küldtek be a gyerekek, akik sok fantáziát vittek alkotásaikba, amelyet papírra is tudtak vinni, különféle technikákat alkalmazva.  Dicséretes, szép munkákat készítettek.

A szervezők a járványhelyzet miatt sajnos nem tudtak díjátadó programot tartani, ezért a jutalmakat – okleveleket, ajándék rajzkészleteket, könyvutalványokat –  jövő héten, Vajda Péter halálának 175. évfordulója hetében juttatják el a díjazottaknak.

Kerecsényi Zoltántól megtudtuk, a Vajda Péter-vetélkedő időpontját a járványhelyzet miatt januárról áprilisra, az 1849-es függetlenségi nyilatkozat kimondásának emléknapjára módosították.

– Januárban nem tudtuk megtartani a hagyományos vanyolai és pápai Vajda Péter-megemlékezést sem. Azonban február 10-én, Vajda Péter halálának 175. évfordulónapján, a járványügyi előírások betartásával dr. Áldozó Tamás polgármesterrel, fővédnökkel koszorút helyezünk el a Vajda-emléktáblánál. Az emlékprojekt július végén zárul – tette hozzá az egyleti ügyvivő.

A rajzpályázat díjazottjai:

1. helyezett: Kázár Balázs, Vajda Péter Óvoda

2. helyezett: Antal Judit, Szent Anna Római Katolikus Óvoda

3. helyezett: Horváth Ramóna Flóra, Vajda Péter Óvoda

Különdíjas: Horváth Benjámin János, Vajda Péter Óvoda





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: