Rendőrkézen a segítségnyújtást elmulasztó autó vezetője és utasa

380
Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 25 éves sofőrt és a vele utazó 19 éves barátnőjét.

A rendőrséget 2021. január 31-én, délután értesítette egy állampolgár arról, hogy Pápán közlekedési baleset történt. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy miközben egy hölgy az út szélén parkoló gépkocsijának hátsó ülésén a gyermekbiztonsági rendszerbe kötötte be gyermekét, azalatt egy mellette elhaladó autó a nyitott ajtónak ütközött. A hölgy a baleset következtében megsérült, míg a balesetet okozó gépkocsi sofőrje megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt és a vele egy autóban tartózkodó utasát. Másnap mindkettejüket előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket. A járművet vezető 25 éves pápai lakos és 19 éves barátnője elismerte tettét. Elmondták, hogy észlelték az ütközést, ennek ellenére nem álltak meg a gépjárművel.

A férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett, míg párja ellen segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!