Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Februárban is lehetőség van ingyen netezni

Balogh Adrienn | 2021.02.03.

A veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatásban érintett családokat segítő intézkedéseket is meghosszabbította a kormány. Az erről szóló kormányrendelet módosítása január 29-én jelent meg a Magyar Közlönyben. Eszerint december és január után a február havi internetszolgáltatás díjának fizetése alól is mentesülhetnek a középiskolákban tanuló diákok és tanáraik. A kormányrendelet értelmében digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel lehet igényelni az ingyenességet. Nem vonatkozik a covid-ingyennet arra az esetre, ha például általános iskolában térnek át ideiglenesen a digitális oktatási formára. A kedvezményre való jogosultságról az előfizetőnek kell nyilatkoznia büntetőjogi felelősségének tudatában. Az igénylés folyamatáról a szolgáltatók maguk rendelkeznek.

Az egyik pápai piacvezető szolgáltató képviselőjétől megtudtuk, számítottak arra, hogy ezt az intézkedést meghosszabbítják. Mivel a kormányrendelet arról is szól, hogy lehetőség szerint elektronikus úton történjen az igénylés, lehetővé tették ügyfeleik számára, hogy e-ügyintézés során nyújtsák be nyilatkozatukat. A szakember hangsúlyozta, az ő szolgáltatási gyakorlatuk szerint, aki egyszer regisztrált a kedvezményre, az automatikusan megkapja azt addig, amíg a kormány erről másként nem rendelkezik, tehát nem kell havonta új igénylést beadni.

Mivel az aktuális havi számla kibocsátását követően már nem érvényesíthető a kedvezmény, a legtöbb szolgáltató meghatározza a nyilatkozat benyújtásának határidejét. Fontos megjegyezni, hogy helyhez kötött internetszolgáltatásról rendelkezik a kormány, tehát mobilinternet esetében nem mentesülhetünk a díjfizetés alól.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.25.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2003, 2017, 2018

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: