Megnyílt a Kopja utca új szakasza a forgalom előtt

1159
Fotó: HuHa

Ma délelőtt lezajlott a forgalombahelyezési hatósági eljáráshoz tartozó helyszíni bejárás a Kopja utca újonnan megépített szakaszán, a hatóság munkatársai mindent rendben találtak, így mostantól már használható az elkerülőre kivezető 500 méteres új út.

A közútkezelő a behajtást tiltó táblákat leszerelte a 83-as főút érintett csomópontjában, és a Kopja utca belső szakaszáról is bevonták a táblát, mely eddig tiltotta az új útszakasz használatát.

Videó: Gulyás Attila

Mint ismeretes, a Kopja utca meghosszabbításának építése 2020 áprilisában kezdődött meg, a beruházás során 500 méter hosszan épült meg az új szakasz a Nagysallói út és az elkerülő között. A nagy tehergépjármű-forgalom okozta terhelésre tervezett úthoz a csatlakozásokat is kiépítették a 83-as számú főúton, csapadékvíz-elvezető rendszert alakítottak ki és gondoskodtak a közvilágítás biztosításáról.

A Kopja utca ezzel a fejlesztéssel a Pápai Ipari Park második főutcájává vált, mely összeköttetést biztosít a 83-as számú főút, az ipari terület és a belvárosba vezető Külső-Veszprémi út között.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!