Kezdődik a lakosság oltása

2089
Fotó: Pintér Ádám

A mai nap folyamán megérkezett az érintett pápai háziorvosi praxisokba a koronavírus elleni oltóanyag, így a napokban megkezdődhet a 80 év felettiek oltása a városban – mondta el a Médiacentrum kérdésére Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője.

– Eddig a veszélyeztetett csoportokba tartozók – egészségügyi dolgozók, szociális intézményekben élők és ott dolgozók – oltása történt meg, most pedig megkezdődhet a lakosság oltása is. Az elmúlt pénteken kaptunk értesítést arról, hogy a háziorvosoknak ezen a héten kell elkezdeniük a lakossági oltások szervezését – hangsúlyozta az intézményvezető.

Mint megtudtuk, a háziorvosok listát kaptak az oltásra korábban regisztrált, 80 év feletti pácienseikről, akik közül tíz főnek maguk a háziorvosok adják be az oltást, további hat főt pedig oltópontokra irányítanak. Ez az oltópont Pápán a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelőben van. A háziorvosok a Moderna oltóanyaggal oltanak, a kórházban pedig a Pfizer vakcinát használják.

Ujváry Hajnalka felhívta a figyelmet arra, hogy ezen a héten három pápai háziorvosi körzet kapta meg a 10-10 adag oltóanyagot, a többi körzetben a jövő héten várható az oltás megkezdése.

Az intézményvezető arra kérte az oltásra behívottakat, amennyiben valamilyen oknál fogva nem tudnak megjelenni az előre egyeztetett időpontban, mihamarabb jelezzék háziorvosuknak, hiszen a felbontott oltóanyagot hat órán belül fel kell használni.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!