A világűr felfedezői

599

A Bakonyi Csillagászati Egyesület rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek számára A világűr felfedezői címmel.

Ivanics Ferenc, a Bakonyi Csillagászati Egyesület elnöke a Pápa és Vidéke megkeresésére elmondta, 2021 áprilisában lesz 60 éve, hogy Jurij Gagarin szovjet űrhajós először jutott el az űrbe Vosztok-1 nevű űrhajójával, 50 éve állították pályára az első űrállomást, az orosz Szaljut-1-et, az első amerikai űrsikló, a Columbia pedig  40 éve startolt el.

Az egyesület tagjai olyan pályaműveket várnak, amelyek az emberes űrrepülések, az űrállomások, az űrsiklók tematikájához köthetők, illetve az említett évfordulókhoz is kapcsolódnak.

Az alkotásokat bármilyen technikával elkészíthetik a gyerekek. A pályázatokat 1-4. osztályos és 5-8. osztályos korcsoportban várják, legfeljebb A/4 méretben, pályázónként egy művet. A nevezés határideje március 31., szerda éjfél.  Az alkotás hátoldalán kérik feltüntetni a pályázó nevét, osztályát,  lakcímét és legalább az egyik szülő elérhetőségét (mobiltelefonszám, e-mail cím). A pályaműveket az alábbi címekre várják:  bakonyicse@gmail.com címre vagy  Bakonyi Csillagászati Egyesület 8409 Úrkút, Temető utca 1/B.  Bővebb információ a 06 20/556-59-66-os telefonszámon kérhető.

Ivanics Ferenctől a díjazással kapcsolatban megtudtuk, az alsósoknál az első három helyezett egy-egy építőkocka űrkikötő készletet kap, a felsősök közül az első három helyezett pedig egy-egy űrkutatásról szóló ismeretterjesztő könyvet vihet haza.

Az eredményhirdetés április 12-én, hétfőn, az űrhajózás napján lesz. Ekkor teszik közzé a helyezettek névsorát az egyesület Facebook- és weboldalán. A díjazottakat e-mailben és telefonon is értesítik a szervezők.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!