Tünetmentesek a beoltott idősek

859
Fotó: Pintér Ádám, archív

Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézményének idősek otthonaiban az elmúlt héten megkapták a védőoltást azok a lakók és dolgozók, akik előzetesen jelezték igényüket. Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezetőtől megtudtuk, a Vörösmarty úti otthonházban százszázalékos volt a lakók oltási aránya, és a dolgozók többsége is igényelte az oltást. A Teveli úti otthonban és a Barát utca 3. szám alatti telephelyen most csak azok a lakók és dolgozók kaphattak oltást, akik nem estek át a vírusfertőzésen.

– A Barát utca 4-6. szám alatt sajnos jelenleg is zajlik a betegség, így ott nem volt engedélyezett az oltás. A többi, koronavírus által érintett telephelyen azok a lakók, akik fertőzöttek voltak, három hónap elteltével kaphatják meg a vakcinát. Ez a Teveli út esetében egy időpontra esik a már beoltott lakók második oltásával – hangsúlyozta az intézményvezető.

Mint megtudtuk, az ESZI-ben sem a lakók, sem a dolgozók nem számoltak be különösebb oltási reakcióról, mellékhatásról. Minimális bőr-, vagy izomfájdalom mellett más panaszt – hőemelkedést, lázat vagy rosszullétet – nem jeleztek a beoltottak. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!