9 fát vágtak ki a Szalmavári utcában (Híradó 2021.02.05.)

87

Tegnap megkezdte a 9 darab vadgesztenyefa kivágását a Városgondnokság a Szalmavári utcában. A fakoppos vizsgálatokról készült jegyzőkönyv javaslatai alapján kért és kapott fakivágási engedélyt a város a beteg fák eltávolítására. Az itt élők azonban azt szeretnék, hogy az összes fát távolítsák el az utcából, mert nagyon sok problémát okoznak. Virágzáskor a lehulló ragacs mindent ellep, a lomb eltömíti a csapadékvíz elvezetőket, a lepotyogó termés és a letört száraz ágak a kerítéseket és a járműveket rongálják meg, a lombkoronát folyamatosan csonkolni kell a légvezetékek közelében, a gyökerek pedig nemcsak a járdát tették használhatatlanná, hanem a csapadékvíz-elvezető csatornát is tönkretették.

9 fát vágtak ki a Szalmavári utcában (Híradó 2021.02.05.)

9 fát vágtak ki a Szalmavári utcában (Híradó 2021.02.05.)Tegnap megkezdte a 9 darab vadgesztenyefa kivágását a Városgondnokság a Szalmavári utcában. A fakoppos vizsgálatokról készült jegyzőkönyv javaslatai alapján kért és kapott fakivágási engedélyt a város a beteg fák eltávolítására. Az itt élők azonban azt szeretnék, hogy az összes fát távolítsák el az utcából, mert nagyon sok problémát okoznak. Virágzáskor a lehulló ragacs mindent ellep, a lomb eltömíti a csapadékvíz elvezetőket, a lepotyogó termés és a letört száraz ágak a kerítéseket és a járműveket rongálják meg, a lombkoronát folyamatosan csonkolni kell a légvezetékek közelében, a gyökerek pedig nemcsak a járdát tették használhatatlanná, hanem a csapadékvíz-elvezető csatornát is tönkretették.

Posted by Pápa Városi Televízió on Friday, February 5, 2021

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!