Pótfelvételi a vírushelyzetben

644
Fotó: archív

A vírushelyzet miatt ma tartják a pótló központi írásbeli felvételi vizsgát a továbbtanulás előtt álló általános iskolások számára.

Egyházi Andrea tankerületi igazgató ennek kapcsán a Pápa és Vidékének elmondta, a 2020/2021. tanév rendjéről szóló EMMI rendeletben foglaltaknak megfelelően szervezték a központi írásbeli felvételi vizsgákat a Pápai Tankerületi Központ által fenntartott két pápai gimnáziumban is.

– Az eljárásrend szerinti időpontban, 2021. január 23-án 10 órától írhatták felvételi vizsgadolgozataikat a vizsgát megszervező középfokú iskolákban a továbbtanulásra jelentkező diákok. Azon jelentkezőknek, akik az előző időpontban alapos ok miatt nem tudtak megjelenni, pótló központi írásbeli felvételi vizsgára volt lehetőségük a vizsgát megszervező középfokú iskolákban 2021. január 28-án 14 órától. Azonban ezen a napon senki sem élt ezzel a lehetőséggel.

– Vizsgát szervező intézményként a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium, valamint a Türr István Gimnázium és Kollégium a járványügyi előírások fokozott betartásával szervezte meg a központi felvételi vizsgát. A Petőfiben 127 tanuló jelentkezett vizsgára, közülük 122 fő jelent meg, egy tanuló igazolással február 5-én felvételizik és 4 fő nem él a pótló vizsgalehetőséggel – emelte ki a tankerületi igazgató.

– A Türr István Gimnázium és Kollégiumban 104 főnek kellett volna megjelennie, 3 fő a későbbi időpontokban sem fog vizsgát tenni, ők módosították felvételi szándékukat.

A központi vizsgát szervező középiskolai intézmények lehetőséget biztosítanak a vizsgadolgozatok megtekintésére a vizsgát követő nyolc napon belül. A vizsgázó a megtekintést követő első munkanapon 16 óráig észrevételt nyújthat be az értékeléssel kapcsolatban. A benyújtott észrevételt a vizsgaszervező intézmény elbírálja és három napon belül az eredményt írásban közli határozat formájában az észrevételt tevővel. Ha ő továbbra is fenntartja  észrevételét, azt három munkanapon belül közölnie kell a vizsgát szervező középfokú iskolával. A vizsgát szervező iskola a megfelelő dokumentumokkal együtt a fellebbezést megküldi a hivatalnak, akik az észrevételt nyolc napon belül elbírálják, majd határozat formájában megküldik az iskolának és az észrevételt tevőnek egyaránt – tudtuk meg Egyházi Andreától.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!