Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Te jól választod ki a dinnyét? Mutatjuk a helyes módszert!

Szél Móni | 2022.07.06.

Minden nyár sláger gyümölcse a dinnye. Ez nem kétséges! Az viszont már az, hogy a választott darab húsa, íze a legfinomabb lesz.

Te jól választod ki a dinnyét?

Vannak bizonyos trükkök, melyek segítségével 99%-ban a legédesebb, legfinomabb gyümölcs akad majd a kezedbe. Eláruljuk, mire figyelj, amikor dinnyét vásárolsz:

Kopogás

Régi, szakállas módszer, hiszen még nagyszüleink is megkopogtatták a dinnyéket vásárlás előtt. Hogy miért? A héj kopogásának hangja elárulja érettségi állapotát. Minél mélyebben kogog a héja, annál biztosabb, hogy finom érett példány akadt a kezünkbe. Érdemes tehát többet is megkopogtatni és a legmélyebben hangzót választani.

Forma

Ha hiszed, ha nem a dinnyék között is van nőnemű és hímnemű. A kerek formájú dinnyék a nőneműek, melyek ízesebbek, a hosszúkásabbak a hímneműek, melyek vizesebb ízűek.

A dinnye szára

Ha a dinnye szára még zöld, valószínű nemrég szedték le, így nem lesz annyira édes, mint az, amelyiknek szára már száraz. Ezt ugyanis már régebben tartják a polcon, így volt ideje még inkább megérni, ízesebbé válni.

A folt színe

Minden dinnye oldalán található egy folt, mellyen a földdel érintkezett. Amennyiben ennek a foltnak fehérebb a színe, ne vedd meg a gyümölcsöt, mert még érettlen kicsit, viszont ha sárga, akkor az egész család kérni fog belőle.

Képek: gettyimages





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: