Közel állt a bravúrhoz a tartalékos Conoil Motax KC Pápa

618
Fotó: hunbasket.hu

Két meghatározó játékosa nélkül kis híján bravúrt ért el az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság zöld csoportjában a Conoil Motax KC Pápa, mely mindössze egy ponttal maradt alul a tabella harmadik helyén álló Vásárhelyi Kosársuli otthonában.

Sérülés miatt Sonyák Bélára és Kiss Kornélra sem számíthatott a keret összeállításakor Kálmán László vezetőedző, így a Hódtói Sportcsarnokban egyértelműen a hazaiak számítottak esélyesnek.

A pápaiak kezdték jobban a mérkőzést (2-8), a hazaiak a negyed második felére érték utol ellenfelüket, ami után Kálmán László időt kért. A hajrá a vendéglátóké volt, akik egy 9-0-s rohammal zárták le az első tíz percet (25-20). A második negyedben több technikai hiba volt mindkét oldalon, két és fél perc után Koma dobta a játékrész első kosarát, majd Bodócsi hármasa, Rostás ziccere következett, amivel már nyolcpontos volt a különbség, ami a félidő végéig megmaradt (44-36). A nagyszünetet követően két Hódi és egy Parcsami hármasa landolt a gyűrűben, sőt a negyed felénél extra dobóformát mutattak a pápaiak, amivel a vezetést is átvették, szoros végjátékra volt kilátás (30. perc 66-64). A záró negyedben egészen a 36. percig felváltva vezettek a csapatok, két perccel a vége előtt 82-87-re ment a Conoil, eldőlni látszott a meccs. Azonban a Vásárhely egy időkérés után rendezte a sorokat és Varga pontjaival ismét fordított, ám még így is volt esélye a bakonyaljaiaknak, sajnos két alkalommal is eladták a labdát, amivel eldőlt a meccs. A 92-91-es végeredményt Horváth utolsó másodperces triplája alakította ki.

Kálmán László: Ma a szerencsésebb csapat nyert, öt ponttal vezettünk a végjátékban, kezünkben volt a győzelem, de sajnos túl sokat hibáztunk. Szomorú vagyok, hisz nagyon jó csapat otthonában tudtunk volna tartalékosan nyerni, de ilyen az élet, többet kell dolgoznunk.

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli – Conoil Motax KC Pápa 92-91 (25-20, 19-16, 22-28, 26-27)

Conoil Motax KC Pápa: Murai 32/15, Horváth 11/9, Hódi 16/12, Németh, Koma 22, cserék: Kasza 3/3, Parmacsi 7/3, Kocsis. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!