Idegenbeli Perutz-siker

421
Fotó: Haraszti Gábor

Utolsó előtti téli előkészületi mérkőzésén a fővárosi Rákosmente KSK otthonában egygólos hátrányból fordítva 2-1-es győzelmet aratott a Perutz FC.

Szakadó esőben, hideg időben játszották az RKSK műfüves pályáján a találkozót, melyen egy erősen lesgyanús szituációból már a második percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: egy jobb oldali beadást Ferenczy bólintott a jobb alsóba, 1-0. Tíz perc alatt rendezte a sorokat a Pápa és fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását. Fél óra elteltével Nagy Tamás előbb átlövésből, majd szögletből veszélyeztetett, mindegyik lehetőségénél is centik hiányoztak csak a gólhoz. Az első félidő utolsó percében egyenlített a Perutz, Hanzl szögletét Nagy Tamás belsőzte a rövidbe, 1-1. A rövid pihenő után hamar betaláltak a vendégek, Jurik kiválóan ugratta ki a leshatáron keresztbe mozgó Skribát, aki a kimozduló kapus felett a hálóba emelt, 1-2. A folytatásban nem találtak fogást egymáson a csapatok, mezőnyben folyt a játék. A 90. percben Mogyorósi kapott remek labdát, egy az egyben vezethette a kapura a labdát, ám végül a kapusba lőtt.

RKSK – Perutz FC 1-2 (1-1) Gsz.: Ferenczy ill. Nagy T., Skriba

Takács Gábor: Szervezetten játszó ellenfél ellen megérdemelt győzelmet arattunk.

Perutz FC: 1. félidő: Szigeti – Nagy, Dóczi, Bence, Szalai – Szilágyi, Hanzl, Kiss – Kalász, Iványi – Skriba. 2. félidő: Schüld – Szalai, Koronczai, Császár, Baldauf – Szilágyi, Jurik, Kiss – Kalász, Mogyorósi, Molnár.

A Perutz FC a bajnokság főpróbáján február 21-én 14 órától zárt kapuk mögött a szintén a nyugati csoportban szereplő Sopront fogadja a Perutz-stadionban. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!