Beköszönt a bivaly éve

197

Kínai harcművészeti stílust gyakorló iskolaként a Hét Csillag Egyesület idén is megemlékezett az ázsiai ország egyik legnagyobb tavaszköszöntő ünnepéről, a holdújévről. A kínai horoszkóp szerint 2021 a fém bivaly éve.

A holdújév egy olyan mozgó ünnep, amelyet a holdnaptár határoz meg, így minden évben más napra esik. 2021-ben február 12-én kezdődik és 2022. január 30-án ér véget és a hiedelmek szerint a felelősségvállalás, a kemény munka, a szervezettség, a kitartás, az elszántság és az érdemek éve lesz. Az ünnepről szabad küzdelmekkel a pápai egyesület is megemlékezett.

– A közös holdújévi edzésen a korlátozások miatt csak az igazolt versenyzőink vehettek részt – mondta Pintér Péter, az egyesület vezetője. – Barátságos kihívásokkal, több szabályrendszerben küzdöttek meg egymással a sportolók, volt sanda (kínai küzdelmi rendszer), sambo (orosz eredetű katonai birkózás) valamint hosszú- és rövidfegyveres kategória is. Azt gondolom, jól sikerült az edzés, 30 darab 1×2 perces meneteket rendeztünk, melyek jól szolgálták a versenyzők fejlődését.

Pintér Péter a jövővel kapcsolatban elmondta, amennyiben a járványügyi előírások megengedik, szeretnének a Magyar Kung-fu Szakszövetség és a Magyar Sambo Országos Szakszövetség bajnokságain elindulni. Az egyesület versenyfelkészítő edzéseire lehet jelentkezni. Az edzéseken sanda és sambo küzdelmi szabályrendszerben zajlanak. Bővebb információ és jelentkezés a 06-70/244-4734-es telefonszámon.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!