Méhész piknik a Malom-tónál

1517

Negyedik alkalommal rendezték meg a Pápai Méhészeti Pikniket, amelynek ezúttal is a Malom-tó volt a helyszíne. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Pápai Szervezete által rendezett mai, egész napos programra nagyon sokan, közel százan jöttek el. A résztvevők ízletes ebéd mellett tartalmas szakmai előadásokat is meghallhattak, emellett voltak vidám szabadidős programok is a didergős időben.

– Szakmai napunkat szerettük volna ezúttal nyílt nappá bővíteni, hogy vendégeket, érdeklődőket, családokat is fogadhassunk Pápáról és a környékről. Sok programot szerveztük, ám a vírushelyzet miatt többet is visszamondtak, így például nem lett végül tűzoltóautó bemutató, továbbá egy önvédelmi bemutató és egy íjász program is elmaradt – mesélte hírporálunknak Szabó Krisztián, az OMME Pápai Szervezetének közelmúltban megválasztott új elnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy volt viszont ugrálóvár és lovaskocsikázásra is nyílt lehetőség. Utóbbival a teljes Öreg-hegyet be lehetett járni.

– Sajnos az időjárás most morcosabb volt, hiszen eddig hamisítatlan nyári időben volt részünk, most itt mindenki didereg, így kevesebb külső látogató érkezett. Vezetőként első alkalommal veszek részt a szervezésben, ám most szinte a legnagyobb szakmai tábort sikerült összeverbuválni. Szeretnénk minél több méhésznek szakmai tájékoztatást adni, ezért neves előadókat hívtunk meg a piknikünkre – jegyezte meg Szabó Krisztián.

A pápai méhész pikniken előadást tartott Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke, aki aktuális ágazati kérdésekről beszélt. Az ebédszünet után Neumann György egy új méhész technológiát ismertetett a hallgatósággal, dr. Hegedűs Dénes, az OMME szakmai elnökhelyettese pedig méhegészségügyi témában tartott előadást.

– A negyedik alkalom ellenére az egyik legjobban látogatott rendezvényünk volt, én zöldfülüként vagyok jelen, de bízom abban, hogy a méhésztársak elégedettek a rendezvénnyel. Szeptember végén már kevesebb a teendő a méhészeknek, nem kell a munkák többségével foglalkozni. Nálunk a tavasz a felkészítés, a nyár a méztermelés ideje, az ősz a betelelésről szól. Ilyenkor mindenki szabadabban el tud látogatni hasonló programokra, rendezvényekre – nyilatkozta elégedetten a pápai elnök, aki azt is büszkén elmondta, hogy a piknikre a szomszédos egyesületek tagjai is eljöttek, így Veszprém és Vas megyéből is érkeztek vendégek a jó hangulatú, családias méhész piknikre. A pápai méhészek következő programja a havi rendszereséggel megtartott szakmai nap lesz október 16-án, akkor a Huszár Közösségi Házban Tóth Péter megyei szaktanácsadó lesz az előadó.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!