Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
ZENE

Jagger azt hitte, vége a karrierjének!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2022.07.17.

A Rolling Stones idén már fennállása 60. évfordulóját ünnepli és továbbra is a világ egyik legnépszerűbb zenekarának számít. Mick Jagger az 1962-es megalakulás óta a banda énekese és el sem tudnánk képzelni a zenekart a még mindig fiatalokat megszégyenítő teljesítményt nyújtó frontember nélkül. Nem sokon múlt azonban, hogy ez a sikertörténet mindössze néhány év után véget érjen és maga Jagger is attól félt, hogy a karrierjének befellegzett. 

1967-ben a rendőrség razziát tartott Keith Richards házában, ahol drogokat találtak, és emiatt Jagger-t és Richards-ot is letartóztatták. Az énekest kábítószerbirtoklással, a gitárost pedig bűnrészességgel vádolták, amiért hagyta, hogy az otthonát ilyesmire használják. Jagger-re három hónap, Richards-ra pedig egy év börtönbüntetés várt, ami nagy felháborodást váltott ki és még a The Times-ban is megjelent egy cikk, amely azt taglalta, hogy a hatóságok sokkal szigorúbban akarnak fellépni az ismert zenészek ellen, mintha egyszerű átlagemberekről lenne szó. Óvadék ellenében végül mindkettőjüket szabadon engedték mindössze egy nap után, de az élmény így is megrázó volt Jagger számára.
"Nagyon furcsa helyzet volt, amikor lebuktunk az LSD-vel. Először csak arra tudtam gondolni, hogy mi lesz most velem és mit szól majd ehhez az egészhez az anyukám? Úgy tűnt, hogy akár öt évre is börtönbe kerülhetek, ami nyilván azt jelentette volna, hogy nem élhettem volna tovább a popénekesek csodás életét. Úgy éreztem, mindennek vége. Egy ilyen után senki sem a karrieremmel és a sikereimmel törődne. Csak a drogost látták volna bennem a tehetséges zenész helyett."
 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: