Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Végleges a Perutz FC kerete

Haraszti Gábor | 2021.02.13.

Minőségi, fiatal játékosokkal erősítette meg keretét a Perutz FC, mely február 28-án a Tatabánya ellen folytatja az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi idényét.

Az elmúlt időszakban négyen érkeztek és ugyanennyien távoztak a bakonyaljaiaktól. A több játéklehetőség reményében Benecz Dániel és Márton Dániel is elhagyta a sárga-kékeket, Irmes Dávid az NB II-es Szolnok játékosa lett, míg Böröczky Bálint is elköszönt a pápaiaktól, utóbbi négy szezonon keresztül erősítette az együttest. A balhátvéd az évek során végig alapembernek számított, 76 bajnokin öltötte magára a Perutz mezét, melyeken négy gól fűződik a nevéhez. Pályafutása során az NB I-ben három alkalommal – a Videoton, a Dunaújváros és a Győri ETO ellen – is pályára léphetett. Bálint munkahelyére szeretne nagyobb figyelmet fordítani, ezért kérte szerződésének felbontását.

A keretet érintő hír, hogy sikeres próbajátékot követően a Perutzban folytatja pályafutását Illés Bence és Kiss Ádám. A szombathelyi kötődésű, 20 esztendős Illés Bence – a korábbi válogatott labdarúgó, Illés Béla fia – utánpótlás éveit Szombathelyen töltötte, egy rövid dorogi kitérőt követően a Haladáshoz került, innen igazolt Pápára. Kiss Ádám legutóbb a Zalaegerszeg II-ben futballozott, a 20 éves középpályás a most zajló bajnokságban 11 bajnokin jutott szóhoz, háromszor kezdőként. Pénteken vált hivatalossá, hogy két PELC-nevelés is visszatér Pápára. A védelem bal oldalán bevethető, 18 esztendős Gasztos Martin három évet játszott Pápán, majd a Ferencvároshoz került ahonnan Győrbe vezetett az útja. Hétfőn Hauser Bálint is Pápán jelentkezik edzésre, a 18 esztendős támadó szintén a győri akadémiáról tér haza.

– Úgy gondolom, sikerült a hiányposztokra minőségi játékosokat igazolnunk – mondta a játékosmozgás kapcsán Glatz Lajos, a Perutz ügyvezetője. – Sajnos most olyan helyzetben vagyunk, hogy nincs időnk a kísérletezgetésre, egy cél van, kiharcolni a bennmaradást, ennek érdekében pedig a vezetőedzőnek az általa elképzelt legerősebb csapatot kell pályára küldenie. Benecz Dániel és Márton Dániel a több játéklehetőség és a fejlődés érdekében az Ajka Kristálynál folytatja pályafutását azzal a kikötéssel, hogy nyáron visszavárjuk őket. Irmes Dávid szerette volna magasabb osztályban kipróbálni magát, akceptáltuk a döntését, míg Böröczky Bálint munkahelyi elfoglaltság miatt kérte, hogy engedjük el, a jó viszonyra való tekintettel ezt megtettük. Mindannyiuknak szeretném megköszönni a klubért végzett munkájukat, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: