Egészségnap az Edvy Malomban

177

A Lélek és Tradíció Alapítvány egészségnapot tartott szombaton az Edvy Malom Fogadóban. Az egész napos programon három előadó egymásra épülő előadását hallhatták a megjelentek a Hogyan legyünk egészségesek? témában. A rendezvényen dr. Kalmár Gergely professzor, Sántháné Polgár Anita mentálhigiénikus coach és Joó Katalin gyógyító tartott előadást, s ezenkívül a részvevők bepillanthattak a kenyérsütés rejtelmeibe, melyet kóstoló követett.

Sántha Csaba, a program szervezője elmondta, az egészségnapot márciusban szerették volna megszervezni, de a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé, ezért szeptember végén tartották meg a programot. Céljuk az egészségnappal az volt, hogy segítsék a helyieket, az érdeklődőket olyan információkkal, amelyeket jó tanácsként hozzá tudnak tenni a mindennapi életünkhöz. Nem mindegy, hogy milyen minőségű ételeket fogyasztunk. Ha vesszük a fáradtságot, saját kenyerünket magunk is meg tudjuk sütni, olyan minőségben, amilyet mi szeretnénk, a biológiai szerkezetünkkel megegyező lisztből.

– Én három éve saját magam sütöm a kenyeremet. Az ember az idő gyorsasága miatt megvesz mindent a boltban, de nem tudjuk ellenőrizni, hogy tényleg azt vesszük-e, ami a termékre rá van írva. Három éve jutottam el oda, hogy nem tudtam emészteni a bolti kenyeret, zsemlét, s akkor találkoztam dr. Kalmár Gergellyel, aki azt tanácsolta, süssem meg a saját kenyeremet az ő lisztjéből. Ez a tönköly, amely az emberi genetikai állománnyal azonos. Nekem azóta nincs gondom az emésztéssel – tudtuk meg Sántha Csabától.

Az egészségnapon dr. Kalmár Gergely professzor a táplálkozástani ismeretekről, a tönkölykenyér-sütésről, Sántháné Polgár Anita a boldogság hétköznapi megéléséről, míg Joó Katalin a hétköznapi stressz kezelésről, a lelki béke fenntartásáról tartott előadást.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!