Darts: I. Korona Kupa

230
Fotó: Haraszti Gábor

Mindössze egy 501-es meccs döntött a győztes kilétéről a Pápai Holdkő Darts Klub saját rendezésű versenyén, ahol jobb legarányának köszönhetően a végső sikert Torda Tibor szerezte meg a hazai színekben versenyző Borbély András előtt.

Hosszú kihagyás után tudott újra versenyt rendezni a pápai klub, az I. Korona Kupán kizárólag olyan játékosok indulhattak, akik a Magyar Darts Szövetségnél versenyengedéllyel rendelkeztek. A megmérettetésen 16 versenyző körmérkőzéses lebonyolításban játszott két nyertes legig.

– A versenyen több magas színvonalú mérkőzés is volt, sok szép kiszálló született, jó pár száz feletti, és köztük a legnagyobbat Farkas Gergő dobta, aki 127-ről fejezte be a meccsét. Tökéletes körökből sem volt hiány, végül ennek különdíját Szalai Csaba zsebelte be két 180-al – mesélte Szalai Richárd, a klub elnöke. – A verseny körmérkőzéses lebonyolítása nagy kihívást jelentett a rendezőségnek, de azért álltuk a sarat. Minden játékos 15 meccset játszott, ami mentálisan és fizikálisan is nagy kihívást jelentett számukra. Ahogy arra számítani lehetett, nagy csatákat követően alakult ki a végső sorrend: Torda Tibor, a Szomszéd Darts Club dartsosa és Borbély András, a Holdkő Darts Club játékosa 15 meccsből egyaránt 13-13 győzelmet szerzett. András hiába tudta megverni Torda Tibort, a kiírás értelmében először a nyert-vesztett legek különbségét kellett figyelembe vennünk, ami a gógánfai fiatalembernek kedvezett.

Az I. Korona Kupa végeredménye:

1. Torda Tibor (Szomszéd Darts Club)

2. Borbély András (Holdkő Darts Club)

3. Szalai Csaba (Balatonszőlős SE)

4. Banai Tibor (Pápai Holdkő Darts Club)

5. Farkas Gergő (Tapolca)

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!