Maskarák és vidám vetélkedők a Szent Anna Házban

456
Fotó: Pintér Ádám

Az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézményében évről évre az egyik legszínesebb, legvidámabb program a farsang. S bár a koronavírus-járvány miatt az idei februárban csak 50 százalékos kihasználtsággal működik az intézmény, a mulatság nem maradhatott el. A ma délelőtti farsangi bálban tiszteletét tették Casanova és hölgy partnerei, egy nemesi házaspár, a tavasztündér és egy csodálatos spanyol táncosnő is. A megjelentekről egy festőművész készített színpompás alkotásokat, a program résztvevőit egy bűvész varázslatai ejtették ámulatba, a rendezvényről beszámoló hírlapot pedig egy rikkancs kínálta a járókelőknek.

– Akik figyelemmel kísérik az intézményünkben zajló szakmai munkát, azok tudják, hogy minden évben színvonalas, vidám, szórakoztató farsangi műsorokkal készültünk vendégeinknek, a szülőknek és a hozzátartozóknak – mondta Horváth Judit terápiás munkatárs, majd rámutatott: – Most azonban, a járványügyi előírások miatt nem volt lehetőség a szokott módon farsangi mulatságot rendezni. Intézményünk jelenleg is az engedélyezett férőhelyszám 50 százalékával működünk, ami napi 10 ellátottat jelent.

A fogyatékosok nappali intézményében az ellátottak és a szakmai személyzet, vízkereszt óta együtt tekintettek vissza farsangi tematikájú foglalkozásokon a korábbi évek farsangjaira, együtt készítették el az intézmény dekorációját és beszélgettek a farsangi népszokásokról is. Ma délelőttre a dolgozók és az ellátottak közösen választották ki a jelmezeket és tanulták meg a dalokat, kis jeleneteket.

A mulatság jelmezes felvonulással kezdődött, majd ügyességi feladatok várták a farsangolókat, akik végül önfeledt tánccal búcsúztatták el a telet és a farsangi időszakot.

Azok az ellátottak, akik a mai napon nem voltak az intézményben, az online tér adta lehetőségeknek köszönhetően virtuálisan kapcsolódhattak be a mulatságba.

Horváth Judit köszönetet mondott Pápa Város Egyesített Szociális Intézményének és az ellátottak szüleinek, akik süteménnyel és üdítővel járultak hozzá a mai nap jó hangulatához.     

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!